CIK BiH: Najviše glasova osvojili Dodik, Komšić i Džaferović - Volim Podgoricu

CIK BiH: Najviše glasova osvojili Dodik, Komšić i Džaferović

Nakon obrađenih 84,33 odsto biračkih mjesta, u izborima za srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH), Milorad Dodik vodi sa 293.622 glasa ili 54,06 odsto, dok Mladen Ivanić ima 232.375 glasova ili 42,79 odsto, saopštila je jutros Cenralna izborna komisija (CIK) BiH.

Za člana Predsjedništva BiH za sada je 17.509 praznih nevažećih listića ili 3,03 procenta, te još toliko nevažećih po drugim osnovama.

U najvećem gradu RS, Banjaluci, Dodik i Ivanić su gotovo izjednačen, Dodik ima 38.829 glasova, a Ivanić 38.750.

Dodik je sinoć proglasio pobjedu, dok je Ivanić rekao da treba sačekati, navodeći da će tražiti pojedinačno brojanje svih glasova, jer je izrazio sumnju u izbornu krađu.

Novi bošnjački član Predsjedništva BiH biće Šefik Džaferović iz Stranke demokratske akcije (SDA), dok je Željko Komšić iz Demokratske fronte (DF) ubjedljivo pobijedio Dragana Čovića iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u trci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Za sada nema novih podataka za druge funkcije i nivoe vlasti.

Ranije su objavljeni prvi preliminarni rezultati, a oni su pokazali da su na izborima za Predsjedništvo BiH pobijedili Džaferović, Komšić i Dodik.

Prema tim rezultatima, na izborima za srpskog člana Predsjedništva BiH kandidat SNSD, Dodik je na osnovu 36,7 odsto obrađenih glasova, osvojio 55,15 odsto glasova, a Mladen Ivanić iz Saveza za pobjedu 41,98 odsto glasova.

U Federaciji je tada na osnovu 48 odsto obrađenih glasova, Džaferović iz SDA je osvojio 38 posto glasova na izborima za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, kandidat SDP Denis Bećirović 33,40 odsto, a kandidat SBB Fahrudin Radončić 12,35 odsto glasova.

Na izborima za hrvatskog člana Predsjedništva kandidat Komšić je prema tim rezultatima osvojio 49,47 odsto, a Čović 38,66 odsto.

BETA

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com