Kriminalni put po Evropi Jovice Vukotića - Volim Podgoricu

Kriminalni put po Evropi Jovice Vukotića

Jovica Vukotić, vođa škaljarskog klana, počinio je najmanje 15 krivičnih djela koristeći svoj falsifikovani makedonski pasoš da uđe i napusti šest evropskih zemalja, ekskluzivno saznaje Blic.

Šef škaljarskog klana sa lažnim papirima putovao je unazad nekoliko mjeseci, sve do hapšenja u Turskoj. Sa falsifikovanim, makedonskim pasošem, na ime Georgije Andonov, na koji je stavio svoju fotografiju, Vukotić je prema saznanjima Blica obišao šest zemalja širom Evrope.

“Pasoš koji je pronađen kod Vukotića prilikom hapšenja u turskom ljetovalištu u rejonu Antalije bio je pun pečata pasoških kontrola na aerodromima širom Evrope. U svaku od tih zemalja ulazio je bez problema, ne izazivajući bilo kakve sumnje da je pasoš koji je podmetao bio falsifikat”, kaže izvor Blica upoznat sa istragom.

Prema navodima Blicovog sagovornika Vukotić je prvo korišćenje falsifikovane legitimacije imao na makedonskom aerodromu.

“Vukotić je nakon što je iskoristio pasoš prilikom izlaska iz Makedonije otputovao u pet zemalja – Španiju, Poljsku, Ukrajinu, Grčku, a zatim i Tursku. Zbog čega je odlazio u te zemlje, zasad nije poznato. Sumnja se da su njegova putovanja imala veze sa kriminalnim poslovima, najviše sa drogom, jer poznato je da u Španiju pristiže velika količina kokaina, a Vukotićev klan bavi se distribucijom ovog narkotika. Takođe, tome u prilog ide i činjenica da je u Grčkoj, gdje je Vukotić takođe koristio falsifikovani pasoš, za šefom škaljarskog klana raspisana crvena potjernica zbog 136 kilograma kokaina koji je krajem prošle godine pronađen u jednom apartmanu u Atini”, kaže izvor Blica.

(Blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com