MILO U VATIKANU: Đukanović se sastao sa papom Franjom (FOTO) - Volim Podgoricu

MILO U VATIKANU: Đukanović se sastao sa papom Franjom (FOTO)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u zvaničnoj je posjeti Svetoj Stolici. On se u Vatikanu sastao sa poglavarom Rimokatoličke crkve, papom Franjom.

Foto: Beta/APFoto: Beta/AP

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, posjeta crnogorskog predsjednika Vatikanu je potvrda odličnih odnosa Svete Stolice i Crne Gore, koji imaju duboke istorijske korijene i tradiciju međusobnog poštovanja, utemeljene Konkordatom o saradnji iz 1886.godine.

“Crna Gora je nakon obnove državnosti, prepoznatljiva kao zemlja koja posebnu pažnju pridaje očuvanju i razvoju međunacionalnih odnosa i vjerskoj toleranciji, saradnji i solidarnosti, obnovila odnose sa Svetom Stolicom i kroz Temeljni ugovor, koji reguliše najvažnije segmente bilateralnih odnosa i status katoličke zajednice u našoj zemlji”, navodi se u saopštenju.

Foto: Beta/APFoto: Beta/AP

Susretu na najvišem nivou, podsjećaju, prethodila je i nedavna veoma uspješna posjeta državnog sekretara Svete Stolice kardinala Pjetra Parolina Crnoj Gori.

Predsjednik Đukanović se u Apostolskoj palati susreo prvo sa Papom, a zatim i sa državnim sekretarom Parolinom.

Foto: Beta/APFoto: Beta/AP

Nakon posjete Vatikanu Đukanović će posjetiti i sjedište Suverenog Viteškog Malteškog Reda, sa kojim je Crna Gora uspostavila diplomatske odnose 2006. godine, gdje će domaćin biti fra Đakomo Dela Tore del Tempio di Sangvineto, Veliki Majstor Malteškog Reda.

Foto: Beta/APFoto: Beta/AP
RTCG

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com