UHAPŠENO ČETVORO PODGORIČANA - Volim Podgoricu

UHAPŠENO ČETVORO PODGORIČANA

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica i Odsjeka za borbu protiv droge lišili su slobode dva lica, maloljetnog M.P. (17) i S.P. (26) iz Podgorice, koji su osumnjičeni da su izvjesno vrijeme nabavljali i stavljali u promet kokain i marihuanu. Kod oba lica je pronađena droga. Obojica su uz krivične prijave privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Lišenjem slobode ova dva osumnjičena lica spriječene su, sumnja se, njihove namjere da i drogu koja je pronađena kod njih stave u tzv. uličnu prodaju. 

Naime, službenici CB Podgorica su prvo, 04. oktobra ove godine, u jednoj ulici u naselju Zabjelo u Podgorici kontrolisali M.P. kod kojeg su pronašli pet pvc pakovanja sa kokainom težine 2,1 gram i 12 pakovanja marihuane težine 26,8 grama. Pretresom stana ovog lica koji je uslijedio službenici Odsjeka za borbu protiv droge pronašli su još 13 pakovanja sa sadržajem marihuane težine 80 grama. Službenici Odsjeka su nastavili aktivnosti u predmetu i sjutradan, 05. oktobra, pretresom stana S.P. pronašli još 100 grama marihuane i vagu za precizno mjerenje. Sumnja se da su pronađene droge u oba slučaja bile spremne za stavljanje u tzv. ulični promet. Oduzeta materija za koju se sumnja da je kokain i oduzeta materija za koje se sumnja da je marihuana su upućene u Forenzički centar radi vještačenja.   

Osim navedenog, službenici CB Podgorica su sprovodili pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, kao i kontrolu lica i vozila na području Glavnog grada. Kod D.B. (48), prilikom pregleda ovog lica i vozila, u ilegalnom posjedu pronađen je pištolj „Crvena zastava“ M-57 cal. 7,62 mm sa tri metka u okviru, a pronađen je i jedan metak kod ovog lica u njegovom džepu. Kod R.Ć. (57) pronađena je i oduzeta automatska puška cal. 7,62 mm sa okvirom, takođe u ilegalnom posjedu. Oba lica su lišena slobode zbog sumnje da su počinila krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i uz krivične prijave će biti privedena nadležnom tužiocu. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com