BEOGRAD U PODGORICI: Grad koji se mijenja i raste (FOTO) - Volim Podgoricu

BEOGRAD U PODGORICI: Grad koji se mijenja i raste (FOTO)

Turistička organizacija Beograda, u saradnji sa Ambasadom Republike Srbije u Crnoj Gori, i kompanijom M:tel , predstavila je danas turističku ponudu Beograda u Podgorici.

Kako su naglasili, Beograd je i teže, i lakse predstaviti Podgoričanima, jer ga on već dobro poznaju.

-Saradnja u oblasti turizma je simbol uspješne ekonomske saradnje između Srbije i Crne Gore, i ona je primjerna na svim nivoima, kako na nivou ministarstava, tako i na nivou lokalnih turističkih organizacija i turističkih organizacija glavnih gradova. Sa druge strane, razvoju doprinose i investicije u oblasti turizma koji daju impuls ukupnom razvoju dvije zemlje. Svjedoci smo da se u Beogradu stvaraju nove ambijentalne cjeline i da se mijenja turistička mapa. Takođe, značajno je spomenuti još jedan oblik saradnje između Podgorice i Beograda, a to je zajednički nastup na trećim tržištima,  kazao je ambasador Srbije u Crnoj Gori, Zoran Bingulac.

Foto VP

On je istakao je da se u oblasti turizma između Crne Gore i Srbije ostvaruje primjerna saradnja na svim nivoima, pri čemu je posebno začajan zajednički nastup na trećim tržištima.

Ostvareni rezultati – rekao je – u mnogome zavise od turističkih radnika, te im uputio pohvale.

-Uvijek sve zavisi od ljudi, i zato želim naročito da pohvalim turističke radnike,  dodao je Bingulac.

Željka Radak-Kukavičić, direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, naglasila je da Crna Gora ima partnerski odnos sa Srbijom u oblasti turizma, i da su turističke ponude ove dvije zemlje komplementarne.

Zamjenica direktora Turističke organizacija Podgorice, Nina Pajović, kazala je da saradnja između Crne Gore i Srbije može biti primjer ostalim glavnim gradovima u regionu, te da vjeruje da će se ona u narednom periodu još više poboljšati zajedničkim aktivnostima.

Foto VP

Direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović predstavio je ovogodišnju turističku ponudu Beograda.

– ,,Beograd- grad različitosti” je početna premisa ovogodišnje turističke ponude, koja nagovještava sve ono novo što možemo pronaći u ponudi Beograda. Najprije, tu je manifestacija pod nazivom Beogradska zima koja traje dva mjeseca- od sredine novembra do sredine januara. U ponudi su i atrakcije kao što su Beogradska tvrđava – najveći muzej na otvorenom koji gleda na ušće Save i Dunava. Zatim, značajno je spomenuti ponovno otvaranje Narodnog muzeja u Beogradu, ali i Muzej savremene umjetnosti koji je najznačajni muzej ovog tipa u regionu, budući da je u njemu je sve ono što se stvaralo na ovim prostorima od početka 20.vjeka. Tu je i Muzej istorije Jugoslavije kao dio zajedničke prošlosti u koji dolaze ljudi iz čitavog svijeta, Muzej Nikole Tesle koji će, nadamo se, uskoro dobiti nov prostor, kazao je Popović.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com