Šef poslaničog kluba DPS biće jedan od mlađih poslanika? - Volim Podgoricu

Šef poslaničog kluba DPS biće jedan od mlađih poslanika?

Novi šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) biće jedan od mlađih poslanika te partije, a najviše šanse da bude izabran za tu funkciju ima Nikola Rakočević, saznaju “Vijesti”.

Rakočević je sada zamjenik šefa poslaničkog kluba iako je ovo njegov prvi poslanički mandat.

Mjesto predsjednika kluba poslanika DPS-a ostalo je upražnjeno nakon što je Miodrag Radunović napustio skupštinske klupe i preuzeo funkciju vršioca dužnosti dekana Medicinskog fakulteta u Podgorici.
DPS će, prema informacijama “Vijesti”, i u narednom periodu nastaviti sa politikom promovisanja mladih kadrova, koja je bila primjetna na podgoričkim lokalnim izborima.

Zasada, prema riječima jednog od sagovornika, još nije bilo razgovora u vezi sa tim ko će naslijediti Radunovićevo mjesto. Odluka o tome donosi se na sjednici Predsjedništva partije, a to će biti tema dnevnog reda neke od narednih sjednica.

Rakočević je nakon Radunovićevog odlaska preuzeo vođenje kluba, a njegove kolege su zadovoljne kako to funkcioniše.

U opciji za šefa kluba je najmlađi, ali i jedan od najaktivnijih poslanika, Miloš Nikolić.

Šefovska funkcija bila bi više tehničke prirode jer je i za vrijeme dok je Radunović vodio klub, potpredsjednik parlamenta Branimir Gvozdenović na kolegijumu predsjednika Skupštine vodio glavnu riječ u ime

DPS-a, uključujući i pregovore o formiranju radne grupe za izmjenu izbornih zakona.

Vijesti

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com