Zajednički rad na konkretnim projektima u Kučima - Volim Podgoricu

Zajednički rad na konkretnim projektima u Kučima

“Izuzetno sam ponosan na činjenicu da je moguće da se žitelji jednog dijela Podgorice organizuju na način kako to čine Kuči i zato je vaše zalaganje za svako poštovanje i rado ukazujemo na to i drugim stanovnicima našeg grada, kao primjer dobre prakse saradnje između gradske uprave i građana”, istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na sastanku sa predstavnicima Fonda za razvoj Kuča.

“Fond za razvoj Kuča umnogome pomaže Glavnom gradu, ne samo finansijski, već i organizaciono, zato želim da vam se zahvalim u ime cijele gradske uprave”, istakao je Gradonačelnik, dodavši da to za Glavni grad, ujedno, predstavlja i obavezu da podrži sve projekte ove organizacija bar u mjeri u kojoj je to do sada bio slučaj.

On je naglasio da su prioritetne oblasti zajedničkog djelovanja gradske uprave i Fonda, prije svega, putna i vodovodna infrastruktura, što bi nesumnjivo dovelo do revitalizacije ovog dijela Podgorice, ali i valorizacija lokaliteta Medun u turističke svrhe, što će biti predmet posebne pažnje lokalne vlasti u narednom periodu.

Predsjednik Fonda dr Radomir Prelević zahvalio se upravi Glavnog grada na razumijevanju kada su u pitanju brojni projekti koji su do sada zajednički realizovani. On je istakao da slijedi asfaltiranje pripremljenog puta na dionici Ubli-Momče, kao i proširivanje puta prema Gornjoj Vrbici. Ono što je prepoznato kao urgentno je i rad na sanaciji klizišta u Gornjoj Vrbici, za šta je Grad već obezbijedio novčana sredstva i radi se na pronalaženju najboljeg mogućeg rješenja.

Predsjednik Fonda dr Prelević istakao je da je Fond za razvoj Kuča zainteresovan za zajedničku realizaciju projekta uređenja platoa i rekonstrukcije Spomenika žrtvama fašizma na Orljevu. Nakon formiranja relevantne komisije koja bi se sa stručnog nivoa bavila ovim poslom, Fond bi obezbijedo novac za cjelokupnu rekonstrukciju, dok bi Grad uradio ozelenjavanje i rasvjetu oko Spomenika. Takođe, bilo je riječi i o proširenju puta do Meduna za tri metra, koja bi bila namijenjena isključivo biciklistima, što bi dodatno valorizovalo turističke potencijale ovog lokaliteta.

Gradonačelnik Vuković istakao je da svi predloženi projekti zavrjeđuju pažnju lokalnih vlasti budući da ispunjavaju i cilj gradske uprave – približiti Kuče Podgorici, i da na njima moramo zajednički raditi, vodeći računa o tome koji od njih su u vrhu liste prioriteta.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com