CRNOGORSKI BLOK: Rudović, Krivokapić i Pavićević započeli pregovore - Volim Podgoricu

CRNOGORSKI BLOK: Rudović, Krivokapić i Pavićević započeli pregovore

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić, bivši potpredsjednik Građanskog pokreta URA Neđeljko Rudović i predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević dogovorili su se o održavanju čestih konsultacija radi usaglašavanja djelovanja, saznaju “VIjesti”. Kako su kazali sagovornici iz tih partija predviđeno je da se konsultuju oko najvažnijih tema i utvrde dalje korake.

“U ovom političkom trenutku, kada se očigledno radikalizuje politička scena i nastoji nametnuti retorika kojom se koče demokratske promjene, a dio opozicije vodi kratkovidu i sebičnu politiku, mislimo da je vrlo važno da svi oni koji su posvećeni promjeni vlasti, emancipaciji i snaženju države Crne Gore, imaju tIjesnu komunikaciju”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Rudović je u avgustu najavio razgovore o objedinjavanju dijela procrnogorskih opozicionih snaga, organizacija i pojedinaca, koji bi rezultirali formiranjem crnogorskog opozicionog saveza.

On je tada kazao da treba okupiti opozicione političke subjekte koji su i svojom retorikom i konkretnim djelovanjem neupitno posvećeni državi Crnoj Gori i daljoj emancipaciji crnogorskog društva po uzoru na razvijene evropske demokratije. Rudović je nedavno rekao da ohrabruje interesovanje za takvu inicijativu, da u SDP-u postoji načelna saglasnost da se razgovara u tom pravcu, te da u Crnogorskoj, nakon sto je u Budvi pokazala da ne želi da paktira sa DPS-om, takođe postoji spremnost za saradnju.

Bivši potpredsjednik pokreta URA podnio je ostavku na sve stranačke funkcije zbog, kako je kazao, evidentnih dubokih razlika u odnosu na veći dio rukovodstva pokreta URA u vezi sa strateškim pravcima djelovanja.

Vijesti

1 komentar

  1. E jad i bijeda. Sve udbas do udbasa. Crnogorski blog? A sto Srbi iz Crne Gore koji su rodjeni ovdje i kojima su djedovi i pradjedovi vjekovima krvarili za Crnu Goru i stvarali Crnogorsku drzavu… Dakle ti Srbi su kao protiv Crne Gore? Protiv necega sto su im preci stvorili? A sad ove neokomunjare, udbasi i neznalice, prave kao Crnogoski blok? Svako ko voli Crnu Goru, ko posteno zivi i ne krade, svako je u Crnogorskom Bloku. A ovi drugi su u Lopovskom i Prevaranskom bloku… Cus Ranko Krivokapic? Najveca nula od politicara na balkanu, i za njega neko da glasa? Fuj…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com