Krstajić: Cilj pobjeda u Podgorici, nećemo potcijeniti Crnu Goru - Volim Podgoricu

Krstajić: Cilj pobjeda u Podgorici, nećemo potcijeniti Crnu Goru

Fudbalska reprezentacija Srbije respektuje Crnu Goru, ali želi da pobijedi u Podgorici, kazao je selektor Mladen Krstajić.

Crna Gora i Srbija odigraće sjutra u Podgorici utakmicu trećeg kola C grupe Lige nacija.

Biće to ujedno prvi međusobni duel seniorskih nacionalnih timova od crnogorskog referenduma.

Krstajić ne smatra da je predstojeća utakmica ima status visokog rizika, navodeći da je to suludo i da se u Crnoj Gori osjeća kao kod kuće.

On je kazao da je duel sa Crnom Gorom specifičan za njega.

“Suvišno je čak i pričati o tome. Moja porodica sa očeve strane je iz Crne Gore, ja sam rođen u Bosni, živim u Srbiji, oženjen sam Vojvođankom. Posebna utakmica, ali najvažnije je da gledamo sportski i da pošaljemo lijepu sliku u svijet. To je normalno, jer igraju dvije bratske zemlje”, kazao je Krstajić na konferenciji za novinare.

Selektor Srbije naglasio je više puta da je pobjeda cilj njegovog tima u Podgorici, navodeći da bi time i bar malo smanjio pritisak javnosti, nakon lošeg rezultata na Mundijalu i remija sa Rumunijom u Beogradu.

“Živim za taj dan da nemam pritisak van fudbala. Nadam se da će mi se to desiti u budućnosti, možda baš sada poslije ove utakmice. Kako je meni, samo ja znam i moja porodica. Borim se i čistog obraza izlazim u javnost. Stojim iza rezultata i odnosa unutar ekipe i stručnog štaba”, kazao je Krstajić.

On je, komentarišući objavu Nemanje Matića na društvenim mrežama, kazao da su se tokom vikenda dva-tri puta čuli.

“Znam kakvu povredu ima. Rekao mi je da bi bilo dobro da odmori. Izašao sam mu u susret, čuli smo se porukama u ponedjeljak. Rekao mi je da je sve u redu, ali da mora da miruje. Sve što se tiče odnosa Matić – ekipa – stručni štab – sve funkcioniše kako treba“, kazao je selektor Srbije.

Krstajić je kazao da cijeni selektora Crne Gore Ljubišu Tumbakovića kao trenera i čovjeka.

“Mnogo sam napredovao kod njega. Sada, kao treneri – ja sa jedne on sa druge strane. Sigurno da možemo jedan drugog da iznenadimo. To je normalno u fudbalu”, kazao je Krstajić.

Napadač Aleksandar Mitrović kazao je da očekuje tešku utakmicu pod Goricom, navodeći da će mu odsustvom defanzivca Atletika Stefana Savića biti značajno olakšan posao.

“Sigurno da će biti lakše bez njega, Savić je jedan od najboljih defanzivaca na svijetu, ali ko god bude igrao uradiće sve da se pokaže u najboljem svijetlu. Teška utakmica nas čeka, očekujem dobru borbu sa defanzivcima Crne Gore iz koje ću, nadam se, izaći kao pobjednik“, rekao je on.

Mitrović je naglasio da Srbija neće potcijeniti Crnu Goru.

“Ulazimo u utakmicu kao u svaku drugu. Imamo ulogu favorita u grupi. Poštujemo Crnu Goru, znamo da imaju kvalitet, maksimalno ih respektujemo”, kazao je Mitrović.

On smatra da uloga favorita nosi pritisak.

“Svi su očekivali da se prošetamo kroz grupu, ali to ne može tako. Svaku utakmicu moramo maksimalno da odigramo ako želimo rezultat. Cilj je da u naredne dvije utakmice, protiv Crne Gore i Rumunije, osvojimo šest bodova”, kazao je Mitrović.

Duel na stadionu pod Goricom počeće u 20 sati i 45 minuta.

Crnogorski fudbaleri na startu novoformiranog takmičenja igrali su u Pleoštiju sa Rumunijom 0:0, dok su protiv Litvanije u Podgorici slavili 2:0.

Prema propozicijama, pobjednici četiri grupe C lige plasiraće se u plej-of, iz kojeg će najbolja selekcija izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com