PODGORICA: ,,Dakićevci” protestovali pred Vladom - Volim Podgoricu

PODGORICA: ,,Dakićevci” protestovali pred Vladom

Bivši radnici “Radoja Dakića” protestvovali su jutros pred zgradom Vlade, a potom nezadovoljstvo, zbog dugogodišnjeg neizvršavanja sudskih presuda, donijetih u njihovu korist, iskazali i ispred sjedišta najviše sudske instance – Ustavnog suda Crne Gore, gdje su donijeli transparent na kojem je pisalo: „Ustavna kriza“.

“Goloruki zastupamo prošlost i u januaru 2019. biće deset godina od kada protestima borima za 77 mjesečnih plata. Čitavo vrijeme postoji ignorantski prezir prema nama i sve se svelo na naše trpljenje i mrcvarenje. Na naše argumente i podršku svih sudskih instanci, koju smo dobili i pred Evropskim sudom za ljudska prava, pokazalo se ipak da je sila jača od pozicije argumenata, a to pokazuje i ova metalna ograda koju ovdje postavljaju ispred nas“, kazao je na protestu pred Vladom Milan Vukčević, predstavnik „dakićevaca“.

On je istakao da „politička voja ima ključlnu ulogu“ u ostvarivanju njihovih prava zbog čega su pred Ustavnim sudom i zahtijevali da se taj sud konačno izjasni o ustavnoj žalbi.

„I Ustavni sud je iskazao nezadovoljstvo ukidajući prethodno odredbe Zakona o stečaju. Ne zahtijevamo od sudija da se određuju ni za Vladu ni za nas, nego da poštuju Ustav, pravni poredak i propise. Izostao je princio redosleda jer su našu inicijativu od 15. septembra 2017. riješili u roku od godinu dana, u ustavnu žalbu nijesu riješili do 28. avgusta ove godine, odnosno, u zakonskom roku od 18 mjeseci. Očekujemo od sudija da se zarad očuvanja sopstvenog kredibiliteta, poštujući Ustav odupru pritiscima, i rade svoj posao“, zaključio je Vukčević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com