DRAMATIČNO STANJE U AMERICI: ,,Majkl” NOSI sve pred sobom! (VIDEO) - Volim Podgoricu

DRAMATIČNO STANJE U AMERICI: ,,Majkl” NOSI sve pred sobom! (VIDEO)

Uragan Majkl odnio je prve žrtve na Floridi, a više od 400 hiljada privatnih domova i poslovnih prostora u saveznim američkim državama Floridi, Džoržiji i Alabami ostalo je bez struje nakon što je ta oluja u srijedu pogodila sjeverozapadnu obalu Floride, Penhendl.

https://twitter.com/RealNewsLine/status/1050118075511726080

Prva žrtva na Floridi bio je muškarac na kojeg je palo drvo koje je propalo kroz krov njegove kuće na Floridi, potvrdila je portparolka šerifa okruga Gadsden te savezne američke države, a prenosi agencija Rojters. Druga žrtva je, kako javlja CNN, dječak iz savezne države Džordžije. Obojica su preminuli nakon što je na njih palo stablo usljed jakih udara vjetra.

https://twitter.com/Breaking911/status/1050100136163061764

Uragan Majkl dosad je na svom putu usmrtio ukupno 15 ljudi – dvoje na Floridi, šestoro u Hondurasu, četvoro u Nikaragvi i troje u El Salvadoru, piše hrvatski Indeks.

https://twitter.com/RealNewsLine/status/1050117246851436544

Najgora oluja u posljednjih 80 godina

Kompanija Duke Energy Corp saopštila je da bi uragan mogao izazvati prekid snabdijevanjem električnom energijom za između 100 i 200 jhiljada njenih klijenata na Floridi, procjenjujući da bi obnova infrastrukture mogla potrajati i duže od nedjelju dana.

Najžešća oluja koja je pogodila Floridu u više od 80 godina, Majkl je prelazeći središnju Džordžiju oslabio na tropsku oluju, saopštio je danas američki Nacionalni centar za uragane (NHC).

Trenutno lociran na oko 45 kilometara južno-jugozapadno od Mejkona u Džordžiji, s vjetrovima maksimalne brzine 115 kilometara na sat, Majkl bi do petka trebao postati posttropski ciklon.

Uragan je pogodio američku obalu u srijedu ranije poslijepodne nedaleko od Meksiko Biča, oko 32 kilometra jugoistočno od Panama Sitija u regiji Penhendl na Floridi, s vjetrovima brzine i do 249 kilometara na sat.

Oluja koja je iznenadila svojim naglim jačanjem nakon što je krenula prema sjeveru preko Meksičkog zaliva, uzrokovala je odron tla u gradu Meksiko Bič kao uragan četvrte kategorije na Safir-Simpsonovoj ljestvici od pet stepeni.

Što će se dalje događati?

Stanovnici koji su odbili evakuaciju svjedočili su razornoj moći uragana. “Ovo je pakao”, kazali su za BBC.

Majkl će u narednim satima postupno slabiti, ali potom se očekuje njegovo ponovno jačanje danas naveče i tokom petka, kada će se nastaviti kretati preko istočne obale SAD, kažu meteorolozi.

Širom Floride, Alabame, Džoržije i Sjeverne Karoline i dalje je na snazi vanredno stanje.

BETA

1 komentar

  1. Cmoe on. Fnots dnot laed the eeys, eevrynoe konws taht poelpe raed trhuhog a pocrses faxtitnig pirmraliy on frsit and lsat ltertrs cmoibend wtih an orevlal vsiaul txet ipmerisson.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com