Armani slavio u “Morači” - Volim Podgoricu

Armani slavio u “Morači”

Košarkaši Budućnosti Volija poraženi su od Armanija iz Milana 82:71 na otvaranju Evrolige.

Nisu uspjeli “plavi” da savladaju prvaka Italije, iako su odigrali bolje, nego što je to bio slučaj u mečevima sa Crvenom zvezdom na početku sezone.

Od starta je Armani nametnuo svoj ritam, dok je Budućnost tražila način da uzvrati razigranom rivalu. Već poslije 10 minuta Italijani su vodili 22:11, ali su “plavi” smanjili na 32:28 nakon trojke Džeksona.

Međutim, završne minute u svakoj četvrtini Budućnost je igrala loše i tada je Armani uglavnom pravio razliku. Kada bi crnogorski tim stigao na tri četiri poena zaostatka po pravilu bi uslijedile trojke Micova ili Nedovića, uz sjajne asistencije Majka Džejmsa.

Budućnost je očajno šutirala u prvom dijelu, ali je u pauzi trener Džikić pokrenuo ekipu, koja je u nastavku zaigrala bolje.

U drugom poluvremenu razigrao se Erl Klark i povukao ekipu uz Džeksona ka potpunom povratku u utakmicu. Upravo je Klark pogodio za tri i smanjio na 74:71, ali je zatim Micov jednu tešku situaciju pod košem rivala riješio pogotkom i možda dao presudne poene, jer su potom uslijedili brzopleti šutevi Ivanovića i Gordića za tri poena i nada u trijumf je otišla nažalost u nepovrat.

Erl Klark ubacio je 22, Edvin Džekson 12, a Nikola Ivanović i Omić po 11 poena.

U timu iz Milana 15 poena Vladimira Micova, jedan manje Nemanje Nedovića, dok je 13 dodao Majk Džejms.

Budućnost će u nedjelju u trećem kolu ABA lige gostovati Igokei.

Dva dana kasnije Podgoričane čeka gostovanje Darušafaki u drugom kolu Evrolige, a već sljedećeg četvrtka u “Morači” ćemo gledati Makabi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com