PODGORICA: Zašto voda treba da poskupi? - Volim Podgoricu

PODGORICA: Zašto voda treba da poskupi?

Predsjedik Skupštine Glavnog grada Đorđe Suhih  komentarisao je najavljeno poskupljenje vode za 23,2 odsto koje predlaže Vodovod. On je poručio Vodovodu da treba da uradi analizu a na osnovu koje će ubijediti odbornike da treba da poskupi voda.

“Kada je ranije najavljivano da će voda poskupiti bio sam izrazito protiv toga. U jednom dijelu i nekom mojom aktivnošću, to se odložilo. Vodovod insistira na tome da voda treba da poskupi, ali ja kažem da treba da nas ubijede zašto je to tako”, rekao  je Suhih za Dan.

On navodi da je on predlagao drugačiji način rješavanja, kako je istakao, neprimjerene potrošnje vode.

“Na zapadu je potrošnja vode po osobi 180 litara a kod nas je 350 litara. Predlagao sam da damo jeftinu cijenu vode za neku normalnu potrošnju, evropskog nivoa, a da se sve što je preko plaća po znatno većoj cijeni. Ali bojim se da to neće niko da prihvati jer bi većina ljudi plaćala mnogo više”, kaže Suhih.

Đorđe Suhih poručuje Vodovodu da treba da uradi analizu a na osnovu koje će ubijediti odbornike da treba da poskupi voda.

“Slažem se sa izjavom Petra Živkovića da ne mogu sve lokalne samouprave da imaju istu cijenu vode i to nije relano. To pokazuje da svaka opština treba da obrazloži zašto traže određenu cijenu vode. Neka obrazlože dobro tu cijenu vode, moraju da nas ubijede u to da su oni u pravu. Takođe, mislim da tu uloga Skupštine Glavnog grada i nije toliko presudna, već da presudnu ulogu ima regulator”, naveo je Suhih.

Osim toga Suhih je saopštio da Glavni grad priprema radnu verziju nacrta statuta Glavnog grada koja će članovima komisije biti dostavljena narednih dana. Novina koju će sadržati ovaj akt je da će Skupština Glavnog grada dobiti potpredsjednika.

“Izbor potpredsjednika predviđa Zakon o lokalnoj samoupravi. Funkcija će biti volonterska. Mislim da će Skupština imati jednog potpredsjednika, a ja bih volio kada bi to bila dva, pa da ima i jedan iz reda opozicije. Pripremamo radnu verziju statuta Glavnog grada i ona će uskoro biti završena. Nakon što je završimo, uputićemo je članovima komisije da mogu da se upoznaju sa materijalom, da od njih dobijemo konkretne predloge i posle samo gledamo primjedbe”,  saopštio je Suhih.

On je zakazao za petak, 26. oktobar, sjednicu gradskog parlamenta.

DAN

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com