,,GENIJE” DOBIO ZELENO SVJETLO: Dejo će graditi luksuznu vilu! - Volim Podgoricu

,,GENIJE” DOBIO ZELENO SVJETLO: Dejo će graditi luksuznu vilu!

Budvanski Sekretarijat za urbanizam izdao je u ponedjeljak fudbalskom asu i aktuelnom predsjedniku Fudbalskog saveza Crne Gore Dejanu Savićeviću urbanističko-tehničke uslove za gradnju luksuzne turističlke vile na Crvenoj glavici naspram grad hotela „Sveti Stefan“.

Pozivajući se na planski dokument, Urbanistički projekat „Turističko naselje Crvena glavica“, opštinski urbanisti su dali zeleno svjetlo Savićeviću da na parceli od 430 kvadrata može graditi vilu sa prizemljem i dva sprata, koja u osnovi može da zauzme 95 kvadrata parcele. Planskim dokumentom je predviđeno da se gradi vila u funkciji turizma i kako se navodi u izdatim uslovima, u koje su „Vijesti” male uvid, arhitektura buduće građevine mora biti reprezentativna.

“Turistička vila mora biti uklopljena u prirodni ambijent uz mogućnost korišćenja tradicionalnih materijala i elementa na savremen način tako da predstavlja atrakciju. Kao prirodan materijal dolaze u obzir sve vrste kamena, isključuje se upotreba opeka na fasadama, izbjegavati elemente od lima i obične bravarije“, piše u dokumentu.

Savićević je prije šest godina uknjižen kao vlasnik atraktivnog placa, koji je odavno urbanistički pokriven planskim dokumentom. Upravo na ovom dijelu budvanske rivijere koji je nekada bio šumski pojas u protekloj deceniji nikle su najatraktivnije vile.

Cijeli pojas Crvene glavice je planiran za razvoj visokog turizma.

Savićević je i vlasnik ugostiteljsko-poslovnog kompleksa na Vidikovcu iznad Budve, koji je izdao u zakup.

Lokal, koji je udaljen 150 metara vazdušne linije od Staroga grada, smješten je na atraktivnoj parceli od 1.761 kvadrata. Novi zakupci su uspjeli da potpuno renoviraju oronuli ugostiteljski objekat.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com