Na Veruši u ponedjeljak blokada puta: Kinezi nisu sanirali uništenu dionicu - Volim Podgoricu

Na Veruši u ponedjeljak blokada puta: Kinezi nisu sanirali uništenu dionicu

Verušani su u nedjelju, 7. oktobra, organizovali hitan zbor građana nezadovoljni održavanjem regionalnog puta Bioče- Mateševo, dionice Nožica- Lijeva Rijeka- Veruša- Mateševo koji je na njihovo insistiranje ljetos samo djelimično završen.

Verušani traže da se posao sprovede do kraja inače će, kako je na zboru dogovoreno, opet blokirati put u mjestu Lopate 15. oktobra od 10 do 12 sati kao i svakog narednog dana dok se njihovi zahtjevi ne usliše.
– Jednoglasno smo donijeli odluku i zahtjevamo najprije hitnu sanaciju dionice od Raškovog guvna, dakle od ulaza u Verušu do Mateševa.

Mora da se ukloni beton kojim su radnici kineske kompanije CRBC „popravljali” oštećenja koja su sami napravili. Podrazumijeva se popravka oštećenih zidova. Tražimo presvlačenje teško oštećenih djelova kolovoza i krpljenje rupa asfaltom, kao i orezivanje šiblja i drveća duž kompletnog regionalnog puta jer je na mnogim mjestima potpuno nepregledan, a zbog velikog inteziteta saobraćaja, krajnje je rizično saobraćati tom dionicom– saopštio je Zvonko Lazović, jedan od inicijatora zbora.
On je kazao da su zapisnik sa zbora sa potpisima mještana proslijedili Ministarstvu saobraćaja, Upravi policije i kineskoj kompaniji CRBC.
– Istim povodom smo zbor organizovali 22. jula kada su nam se javili predstavnici CRBC kompanije i obećali da će nam ispuniti sve zahtjeve koje smo uputili tada. Međutim, to je početkom avgusta učinjeno samo djelimično, asfaltirali su i zakrpili samo pojedina oštećenja na dionici Nožica-Lijeva Rijeka-Veruša, iako je bio dogovor da se sanira kompletna dionica. Radovi su prekinuti na sedmom kilometru od Nožice ka Mateševu, u mjestu Raškovo guvno.

Bilo nam je obećano da će se mašine vratiti kroz dvadesetak dana ali to nije učinjeno. Da ne misle da smo zaboravili, ponovo smo proslijedili naše zahtjeve– decidan je Lazović.

dan.co.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com