Nova navijačka katastrofa: Jedan u komi, posle tuče Grobara i Delija usred noći - Volim Podgoricu

Nova navijačka katastrofa: Jedan u komi, posle tuče Grobara i Delija usred noći

Dvije grupe mladića, kako se saznaje u pitanju su navijači Zvezde i Partizana, sukobile su se u petak u večernjim satima u Novim Banovcima, u blizini osnovne škole.

Epilog još jednog obračuna huligana na ulicama je jedan teže povrijeđeni maloljetnik koji je u toku večeri primljen na odjeljenje neurohirurgije Urgentnog centra, gdje je operisan, i ljekari se bore za njegov život.

Prema informacijama našeg portala, u tuči koja je navodno bila dogovorena zbog šaranja grafita, sa obe strane je učestovalo tridesetak mladića, u sukobu su korišćene motke, baklje i razni tvrdi predmeti. Okršaj huligana trajao je nekoliko minuta, bio je žestok, i uznemirio je žitelje mirnog mesta kraj Dunava.

U akciji policije koja je potom usledila, uhapšeno je desetak vinovnika incidenta.

Nažalost, ovo je samo još jedan u nizu navijačkih okršaja na ulicama koji je viđen prethodnih godinu dana.

Zaoštrili su se odnosi među najratobornijim pristalicama naša dva najveća kluba do usijanja, o čemu svedoče brojne tuče, od kojih su dve bile sa smrtnim ishodom.

Arhivski snimak tuče Delija i Grobara ispred Partizanovog stadiona Prointskrin: Youtube/DanasConferences

Još nije rasvetljeno ubistvo navijača Partizana Demira Jukića u tuči i pucnjavi koja se dogodila u novobeogradskom bloku 60 početkom juna prošle godine. Jukić je imao samo 18 godina.

Poslednje “navijačko” ubistvo dogodilo se u septembru ove godine u Bijeljini, kada je takođe u tuči Delija i Grobara pretučen na smrt 30- godišnji navijač Partizana.

 

Tragični događaju su još jedna potvrda teze da više i nije važno da li se igra utakmica da bi došlo do sukoba koji su u najvećem broju slučajeva brutalni, gde se ne biraju sredstva.

Podsetimo i da su se nedavno u Zemunu, takođe u dogovorenoj tuči, pre meča u Gornjoj Varoši sukobile pristalice Zvezde i Zemuna. Srećom, u tom sukobu nije bilo teže povređenih.

Na pomen navijačkih nereda i dalje je mnogima u sećanju pretposlednji derbi na Partizanovom “jugu” kada je došlo do pokušaja “preuzimanja” tribine od strane jedne frakcije, ali je taj pokušaj osujećen. U masovnoj tuči učestvovala je i nekolicina hrvatskih državljana koji su prebijeni, poskidani i izbačeni na atletsku stazu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com