PODGORICA: Zgrada Gradskog pozorišta do januara - Volim Podgoricu

PODGORICA: Zgrada Gradskog pozorišta do januara

Radovi na izgradnji Gradskog pozorišta na mjestu nekadašnjeg bioskopa “Kino kultura” biće završeni, kako ističu u Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice, početkom januara naredne godine, čime će se steći uslovi da se raspiše tender za scensko-tehničko opremanje zgrade.

Kako su kazali u Agenciji Portalu RTCG, rok za završetak radova je prvobitno bio 17. oktobar, ali je u međuvremenu zaključen aneks ugovora sa izvođačem, kojim se predviđa da radovi na zgradi Gradskog pozorišta budu završeni do 5. januara 2019. godine.

“Ugovor je zaključen 06. oktobra 2016, i prema tom ugovoru radovi su trebali biti završeni do 17. oktobra ove godine, ali je izvođač radova preduzeće “Cijevna komerc”, tražilo prolongiranje od 80 dana zbog pojašnjenja i dopune nedostajućih podataka projektne dokumentacije” objašnjavaju u Agenciji za izgradnju.

Kako su dodali, čekalo se tehničko rješenje za izmještanje vodovodne šahte i atmosferske kanalizacije. Takođe je nedostajao podatak o apsolutnoj koti objekta zbog neslaganja osnova i presjeka.

Izvođač radova, kako napominju u Agenciji, je naišao na problem neusaglašenosti crteža arhitekture (osnova i presjeka) sa crtežima konstrukcije (detaljima armature), pa se taj dio projekta morao usavršavati. Bilo je neusaglašenosti kod određenih projekata, kao i u količinama materijala potrebnog za pojedine radove.

“I dalje su neriješeni detalji kačenja fasade od kamena oblutka” napominju u Agenciji.

Kako su istakli, do sada su završeni svi grubi građevinski radovi, konstrukcija objekta i čelična konstrukcija krova. Završeni su zidarski radovi, hidroizolacija podrumskih etaža i unutrašnje malterisanje.

“Završen je i grubi razvod vodovodnih i kanalizacionih instalacija, instalacija hidrantske mreže, a poručene su pumpe za fekalnu kanalizaciju. U skladu sa projektnom dokumantacijom urađeni su i poslovi u dijelu elektrotehničkih instalacija” navode u Agenciji.

Na budućem objektu planirana je u jednom dijelu staklena fasada, pa je već postavljena skela i montirana konstrukcija za njeno postavljanje.

“Urađene su instalacije termotehnike, u toku je izrada i montaža ventilacionih kanala, značajan dio splinker cijevne mreže i postavljeni su prozori” ističu u Agenciji.

U Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice napominju da radovi na izvođenju scenske tehnike i opreme još
nijesu ugovoreni.

“Planirana je i izmjena Glavnog projekta scenske tehnike zbog racionalizacije i zastarjelosti opreme. Usvajanje ovog projekta je preduslov za objavljivanje novog tenderskog postupka za odabir najpovoljnijeg izvođača ovih radova, a izvođenje ovih radova je preduslov za okončanje svih radova po osnovnom ugovoru,
kao na primjer završnim radovima na unutrašnjoj obradi zidova sala, kao i galanterije elektro instalacija” napominju u Agenciji.

Inače, izgradnja Gradskog pozorišta koštaće gotovo četiri miliona eura, a posao je povjeren kompaniji

“Cijevna komerc” kao vodećem članu, zatim firmama “Grijanje” iz Danilovgrada i “Geonana” iz Podgorice.

“Vrijednost ugovorenih radova iznosi 3.905.450 eura, bez scenske tehnike, opreme
i opremanja enterijera, koji će biti predmet posebnog tendera” zaključuju u Agenciji za izgradnji i razvoj Podgorice.

Inače, zgrada Gradskog pozorišta, koje je prošle godine napunilo 65 godina postojanja, bez sopstvenog objekta, imaće dvije scene za održavanje predstava. Glavna scena imaće 251 mjesto u gledalištu, dok će pozorišne komade na maloj sceni moći da gleda 148 gledalaca.

RTCG

2 komentara

  1. A đe će mo se parkirati kad krenemo na predstavu. Na ovo mjesto ste trebali napraviti nešto drugo.Ovakve projekte prave ljudi koji nikada u pozorište nijesu bili. Zbog toga na pogrešan način biraju lokacije za ovako nešto.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com