Roganović napao komandira, Šakoviću oduzeli auto - Volim Podgoricu

Roganović napao komandira, Šakoviću oduzeli auto

Službenici Uprave policije sproveli su akciju u cilju kontrole više bezbjednosno interesantnih osoba. Protiv Vladimira Roganovića (32), rođenog u Kotoru nastanjenog u Budvi, podnesena je krivična prijava zbog sumnje da je napao komandira M.M. koji mu je pretresao zatvorsku sobu. Roganović je, prema policijskim evidencijama, blizak takozvanom „kavačkom klanu”. Takođe, u jednoj od policijskih akcija, Podgoričaninu Miliću Minji Šakoviću oduzeto je blindirano vozilo kako bi se izvršile određene provjere.

Iz Uprave policije je saopšteno da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe, Roganovića, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
– On je, kako se sumnja, krivično djelo počinio u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija gdje se i nalazi, na štetu zatvorskog policajca, 21.9.2018. godine, tako što je prilikom pretresa ćelije u kojoj boravi verbalno napao ovog službenika ZIKS-a – saopšteno je iz Uprave policije.

Roganović u spuškom zatvoru služi kaznu zatvora zbog posjedovanja ilegalnog pištolja.
Akciju u odnosu na Šakovića koji se u policijskim evidencijama vodi kao bezbjednosno interesantno lice zbog navodne pripadnosti „škaljarskom klanu” izveli su službenici CB Podgorica. Oni su kontrolisali ovog Podgoričanina, a radi provjera oduzeli su blindirano vozilo „audi A8”, podgoričkih registarskih oznaka.
Šaković je teško ranjen prije godinu dana kada je ubijen njegov prijatelj Ivan Nedović. Istražitelji sumnjaju da je Nedović slučajna žrtva te da je meta bio Šaković. Ovaj napad, kako sumnjaju, dogodio se u ratu kotorskih klanova. Nekoliko mjeseci kasnije, u centru Podgorice ubijen je njegov brat od strica Miloš Šaković. I u tom obračunu kao slučajna žrtva stradao je Radivoje Jovanović koji je sjedio u lokalu u kojem je bio Šaković.

Osim ovoga, podgorički policajci izvršili su pretrese nekoliko osoba od kojih su oduzeli drogu i oružje.
– Pripadnici CB Podgorica su zajedno sa kolegama iz Odsjeka PJP izvršili i pretrese na tri lokacije koje koriste J.K. (41), D.F. (42) i M.M. (34), kojim su pronađena i oduzeta dva komada vatrenog oružja – dva pištolja (CZ M70 kalibra 7,65 mm i CZ kalibra 9 mm), 67 grama marihuane, 1.680 eura i vozilo „VW golf”. O ovom događaju je obaviješten nadležni tužilac koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji djela. Službenici Centra bezbjednosti Podgorica imali su prethodnih dana više uspješnih aktivnosti. Kada je u pitanju otkrivanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje droge, od šest lica (F.B., R.R., G.J., S.H., T.M. i S.Š.) su, kontrolom lica i vozila u više naselja u Podgorici, oduzeli deset pakovanja heroina, tri pakovanja marihuane i jedno pakovanje kokaina. Ova lica su, shodno izjašnjenju tužioca, procesuirana prekršajnom prijavom shodno Zakonu o sprečavanju zloupotrebe droga. Droga je pronađena i oduzeta i od maloljetnog D.A. (17), i to tri pakovanja skanka. D.A. se potraživao i lokalnom potragom, te je stoga predat službenicima Odsjeka za borbu protiv droge na dalje postupanje – navode iz policije.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com