ĐAK PRVAK UMRO NA ČASU OD INFARKTA “Sve se dogodilo za dva minuta, dječakov otac gledao je kako mu SIN UMIRE” - Volim Podgoricu

ĐAK PRVAK UMRO NA ČASU OD INFARKTA “Sve se dogodilo za dva minuta, dječakov otac gledao je kako mu SIN UMIRE”

Samo je pao sa stolice. Đaci nisu ni shvatili da im drug pred očima umire.

Ovako pričaju u Osnovnoj školi “Zajnel Ajdini” u selu Rajince kod Preševa u kojoj je juče, tokom časa, preminuo šestogodišnji F. J, đak prvak. Prema prvim informacijama, dječak je preminuo od srčanog udara tokom nastave, pred drugarima iz razreda…

Dječak je, na početku časa, naočigled učenika i učiteljice iznenada pao sa stolice. Učiteljica je potrčala do F. J. misleći da se onesvjestio odmah pozvala ljekara ambulante koja se nalazi u okviru škole. Ljekar je nesrećnog dječaka reanimirao gotovo 20 minuta, ali bezuspješno.

O svemu su odmah obavješteni i roditelji mališana i Hitna pomoć koja je dječaku konstatovala smrt.

– Čim je učiteljica ušla u učionicu dijete je palo sa stolice. Odmah smo reagovali, međutim, svi pokušaji reanimacije bili su bezuspješni – ispričao je Šukri Imeri, direktor škole koji dodaje da ne može da dođe sebi od šoka.

Kako kaže, sve se odigralo za dva minuta.

– Sve se dogodilo za dva minuta, i dječakov pad i naša reakcija. Stigli su i ljekari iz Doma zdravlja u Preševu, intervenisali su, ali ni oni ništa nisu mogli da urade. Sve je bilo uzalud – rekao je on za “Kurir”.

Škola je odmah pozvala i roditelje mališana, koji su brzo stigli u školu, još dok su se ljekari borili za život dječaka. Otac šestogodišnjaka gledao je kako mu sin umire.

– Stigao je za nekoliko minuta i gledao kako se ljekari bore za život njegovog sina. Bio je tih dok je posmatrao to. Teško je opisati tu bol i grč na licu u trenucima kada čovek gubi dijete. Najpotresnije je bilo kada je došla dječakova majka. Izašao sam, bilo mi je teško. Nisam mogao tu tugu da gledam – rekao je Imeri i dodao da je izašao čim je majka ušla jer je “i on otac.”

Pokojni mališan imao je još jednog brata i sestru, a on je bio najstarije dijete.

– Učenike smo pustili kući dok smo dječaku pokušavali da ukažemo pomoć. Nadali smo da ćemo uz pomoć ljekara uspeti da ga povratimo – rekao je on.

Viši tužilac iz Vranja, Danijela Trajković, potvrdila je za RTS da je dječak preminuo zbog problema sa srcem.

Roditelji su rekli da dječak nikada nije imao problem sa srcem, niti bilo kakvih zdravstvenih problema. Obdukcija tijela tragično preminulog mališana neće biti rađena jer je riječ o prirodnoj smrti.

Kurir

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com