Novak pokorio Šangaj bez izgubljenog seta: Velika igra Srbina u finalu, osvojio 32. Masters! - Volim Podgoricu

Novak pokorio Šangaj bez izgubljenog seta: Velika igra Srbina u finalu, osvojio 32. Masters!

U velikom naletu je najbolji srpski teniser Novak Đoković, uzeo je Nole i četvrti pehar na Mastersu u Šangaju, ovoga puta u finalu je bio bolji od Hrvata Borne Ćorića 2:0 (6:3, 6:4) i tako, bez izgubljenog seta u četiri meča (Šardi, Čekinato, Anderson, Zverev), potvrdio dominaciju u svjetskom tenisu.

Ovo je 32. osvojeni Masters turnir , zanimljivo i 11. finale ukupno u Kini – i 11. pobjeda za trofej u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta!

Posle svega što pruža Novak poslednjih meseci ove godine postavlja se samo jedno pitanje: ima li ko jači, ko ga može zaustaviti na putu ka najvećim dostignučima koja slijede?

Srbin igra sa nekom novom energijom, teško da u ovom trenutku postoji igrač koji mu može napraviti veći problem na putu ka najvažnijim trofejima, pokazao je i protiv Ćorića spektakularnu formu, gotovo sa lakoćom je stigao do trijumfa, kao i tokom svakog meča u Šangaju.

Novak u akciji u meču protiv Ćorića Foto: AP/Tanjug

Imao je, istina, hrvatski teniser blistavih trenutaka protiv  Novaka i njegovog velikog prijatelja, ali ih je bilo daleko manje nego što su stizali sa druge strane mreže. Servis, udarci sa osnovne linije, kontrola igre i čitanje protivnika, sve je to funckionisalo savršeno kod Novaka.

Koliko je Srbin bio superioran, svjedoči i situacija iz osmog gema drugog seta, kod 40:0 za Đokovića na servis protivnika: nije iskoristio tri meč lopte, ni smeč koji su svi videli kao završni ptez meča, međutim i tu je dekoncentracija zbog preuranjenog slavlja, učinila svoje.

Ipak, nije bilo ni “d” od drame ni na 5:4, odservirao je Novak u sledećem gemu onako kako umije, nije ostavio ni promil šanse Ćoriću za nadu, završio meč u velikom stilu i uzeo novu “kristalnu vazu” iz Šangaja, četvrti put u karijeri.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com