Glavni grad i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava realizuju obuku „Novinarsko pero o rodnoj ravnopravnosti“ - Volim Podgoricu

Glavni grad i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava realizuju obuku „Novinarsko pero o rodnoj ravnopravnosti“

Glavni grad i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava realizuju obuku „Novinarsko pero o rodnoj ravnopravnosti“
U cilju realizacije zajedničkih aktivnosti na temu rodne ravnopravnosti, ali i jačanja uloge medija u promociji rodne ravnopravnosti kroz pojačano aktivno istraživanje i izvještavanje, Glavni grad i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizuju jednodnevnu obuku za novinare pod nazivom „Novinarsko pero o rodnoj ravnopravnosti“.

Obuka će, osim interaktivnog predavanja koje obuhvata teme rodne ravnopravnosti, rodno osjetljivi jezik u medijima i fenomen rodno zasnovanog nasilja, podrazumijevati i mini radionicu na temu “Izmjerimo rodnu osjetljivost medija”.

Nakon održane obuke predstavnici medija će dobiti priliku da učestvuju na konkursu koje ima za cilj izradu istraživačkog novinarskog teksta u oblasti rodne ravnopravnosti, a najbolji rad će biti nagrađen novčanom nagradom u iznosu od 500,00 eura. Radove će ocjenjivati stručna komisija sastavljena od predstavnika resornog Ministarstva i Glavnog grada, a u skladu sa Pravilnikom za realizaciju kokursa za pisanje istraživačkog novinarskog teksta u oblasti rodne ravnopravnosti.

Obuku će voditi trenerice Slavica Striković i Branka Vlahović, predviđeno je da ista bude realizovana 05. novembra u Podgorici.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com