,,Nijesmo pričali posljednjih deset godina ali smo morali da se srijećemo. Dva puta sam bio kod “Pake” kada je Jovo dolazio” - Volim Podgoricu

,,Nijesmo pričali posljednjih deset godina ali smo morali da se srijećemo. Dva puta sam bio kod “Pake” kada je Jovo dolazio”

 U nastavku suđenja optuženom Marku Mitroviću, koji se tereti da je 26. septembra 2015. godine na Paštrovačkoj gori ubio Jova Jovanovića, juče je svjedok predložen od odbrane Božidar Ratković kazao da je u noći između 26. i 27. septembra 2015. godine vidio okrivljenog Mitrovića i njegovu suprugu na groblju kod Svetog Stefana.

Svjedok je naveo da je sa Mitrovićem drug od kad mu se dogodila tragedija 2015. godine, te i da ga je često posjećivao predveče, pa je i kritične noći uobičajno krenuo kod Mitrovića i primijetio ih kod groblja.

“Pitao sam da ih odvezem do kuće ali nijesu htjeli. Dopratio sam ih do manastira i razišli smo se kod trafostanice”, naveo je Ratković.

Na pitanje sudije Predraga Tabaša, Ratković je naveo da je sa pokojnim Jovanović bio u prijateljskim i poslovnim odnosima do momenta kada su imali razmirice.

“Nijesmo pričali posljednjih deset godina ali smo morali da se srijećemo. Dva puta sam bio kod “Pake” kada je Jovo dolazio i srdačno smo razgovarali. Bio sam prisutan kod Adrovića kada je Mitrović bio u društvu sa nekim čovjekom Slobom i došao je Jovo. Taj susret mi je izgledao kao neki sastanak ali ne znam o čemu su pričali”, naveo je ovaj svjedok.

Podsjetimo, optuženi je negirao izvršenje krivičnog djela za koje se tereti kao i krivicu za isto.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Marko Mitrović je u vremenskom periodu između 26. septembra od 19.40 sati i 27. septembra 2015. godine do 10.40 sati, u mjestu Paštrovska gora ubio Jovanovića.

Okrivljeni je, kako se navodi u optužnici, u pravcu njegove glave ispalio više hitaca iz vatrenog oružja, od kojih povreda je preminuo. Policija je uhapsila Mitrovića jer je navodno na licu mjesta pronađen njegov DNK , a tereti ga i sadržina pronađene ceduljice.

Nastavak suđenja zakazan je za 26. novembar, kada je planirano iznošenje završnih riječi.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com