PODGORICA: “Rekao je – ‘Sklonite se, pobiću vas’, izvadio pištolj i krenuo u kabinet” - Volim Podgoricu

PODGORICA: “Rekao je – ‘Sklonite se, pobiću vas’, izvadio pištolj i krenuo u kabinet”

Viši sud u Podgorici potvrđivanjem pritvora nije obrazložio zašto je potpukovnik crnogorske Vojske Emin Husović osnovano sumnjiv da je izvršio krivična djela i nije naveo konkretne razloge za opasnost od bjekstva, niti razmotrio mogućnost da se brani sa slobode.

To piše u ustavnoj žalbi koju je podnio Husovićev advokat Dalibor Tomović.

“Sud nije obrazložio osnovanu sumnju za svako od djela stavljenih mu na teret, pa smatramo da je odluka Višeg suda o pritvoru neosnovana”, pojasnio je advokat.

Husoviću 23. oktobra počinje suđenje pred sudijom podgoričkog Osnovnog suda Nenadom Vujanovićem.

Iako je prvobitno bio osumnjičen za pokušaj ubistva Alme Ljuljanaj u prostorijama Ministarstva odbrane 25. juna ove godine, on je ipak optužen za napad na službeno lice, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja.

Husović je optužen da je upao u kabinet nadređene direktorice Direktorata za materijalne resurse, nezadovoljan premještajem na novo radno mjesto, nakon čega je njihov kolega uhvatio pištolj i spustio ga ka podu kako bi spriječio tragediju.

U tom trenutku Husović je pucao, ali je metak završio u podu.

“Rekao je – ‘Sklonite se, pobiću vas’, izvadio pištolj i krenuo u kabinet, ali ga je Jovan Došljak uhvatio s leđa i držao sa obje ruke, a oštećeni Miljan Dragaš ga smirivao i tražio mu da preda pištolj, koji je okrivljeni usmjerio prema vratima kabineta, na kojima su se nakon što su se otvorila pojavili oštećeni Ivica Ivanović i Ljuljanaj, pa je Dragaš kako bi spriječio okrivljenog da puca, rukom uhvatio pištolj i snažno ga povukao ka zemlji, u kom trenutku je okrivljeni pritisnuo obarač i ispalio projektil koji je pogodio u pod, neposredno ispred vrata kabineta”, piše u optužnom predlogu.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com