Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Arsenija Stanovića za ubistvo Lašmanove - Volim Podgoricu

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Arsenija Stanovića za ubistvo Lašmanove

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Arsenija Stanovića za teško ubistvo na svirep način Ukrajinke Anastasije Lašmanove.

Podsjećamo da je 11. maja Lašmanova pronađena mrtva u stanu u Kotoru. Samo dan nakon što je pronađeno tijelo sa više ubodnih rana na tijelu i glavi inspektori su imali saznanja koja su ukazivala da je Arsenije Stanović mogući počinilac.

U prilog tim tvrdnjama prikupili su brojne dokaze – snimke sa video-nadzora, DNK tragove…

Arsenije Stanović uhapšen je 18. juna u Tirani, poslije jednomjesečnog skrivanja u susjednoj Albaniji. Prilikom hapšenja osumnjičenog, sa njim je bio i njegov otac Zoran Stanović, inače smijenjeni šef ispostave granične policije na tivatskom aerodromu.

Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, Stanović je odmah nakon zločina ilegalno prešao u Albaniju i krio se u Skadru i Tirani. Istražitelji sumnjaju da mu je u tome pomogao otac Zoran Stanović, koji je četiri dana nakon zločina smijenjen sa dužnosti. Kod Arsenija Stanovića su nakon hapšenja pronađene falsifikovane putne isprave koje je, kako se pretpostavlja, trebalo da iskoristi za bijeg u Sjedinjene Američke Države.

Stanović do sada nije želio da iznese odbranu, koristeći zakonsko pravo da se brani ćutanjem. Arsenije Stanović je prije nekoliko godina bio u emotivnoj vezi sa ukrajinskom državljankom. Lašmanova je u Crnu Goru došla prije nekoliko godina i prvo je radila kao konobarica. U kratkom roku ona je postala direktorica kompanije ,,Sitrejd“, koja je prije tri godine kupila tivatski hotel „Mimoza“ i na tom mjestu je izgrađen hotelski kompleks „Perla“. Lašmanova je bila i vlasnica salona ljepote „Feme fatale“ koji se nalazi u hotelu ,,Tre kane“ u Budvi.

(Pobjeda/Analitika)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com