Crnogorski film ”Put” na festivalu u Izmiru - Volim Podgoricu

Crnogorski film ”Put” na festivalu u Izmiru

Film “Put” reditelja Senada Šahmanovića u produkciji RTCG biće prikazan na Međunarodnom festivalu kratkog filma u Izmiru, u Turskoj.

Taj festival je osnovan prije devetnaest godina, a Šahmanović se publici u Turskoj već predstavio filmovima koje je ranije režirao.

Kratkometražni igrani film “Put” reditelja Senada Šahmanovića prošao je selekciju i biće prikazan na festivalu u Izmiru početkom novembra.

“Oni su se prvi javili, prvi su pogledali film i pokazali interesovanje da ga uvrste što je meni svakako važno da film pored ovog života koji je napravljen za televiziju ima i život van granica zemlje”, kazao je reditelj Senad Šahmanović.

“Put” je priča o ocu, kojeg tumači Mirko Vlahović, koji se nakon više godina provedenih u inostranstvu, vraća u Crnu Goru kako bi se sreo sa sinom. “Put” je, kaže Šahmanović, hronika današnjeg vremena.

“Geografija tih lokacija govori isto o toj otuđenosti, o izumiranju, o nekom međusistemu koji je nastao u međuvremenu, a što je ostavilo traga na savremeno društvo današnje”, kazao je Šahmanović.

Nakon Izmira, film “Put” biće prikazan u decembru na festivalu filma u Podgorici, a Šahmanović očekuje da će ga vidjeti i publika u Francuskoj i Japanu.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com