Druga samostalna izložba crteža Tamare Radusinović Thamar u KIC-u Petak - Volim Podgoricu

Druga samostalna izložba crteža Tamare Radusinović Thamar u KIC-u Petak

Druga samostalna izložba crteža autorke Tamare Radusinović Thamar “Krug” biće otvorena u petak, 19.oktobra, u izložbenom holu KIC-a “Budo Tomović” u 19 sati, a na prigodnoj svečanosti proglasiće je otvorenom direktorica KIC-a Snežana Burzan. Izložba će trajati do 29.oktobra.

Svi crteži predstavljaju krug života, kosmos, neprestano kretanje, sveukupnost, vječnost, beskraj, ispunjenost, savršenstvo, dah božanstva, sve oko nas…

Tamara Radusinović je rođena 18. avgusta 1976. godine u Podgorici. Završila je FIM (EU), dobitnica je Luče u osnovnoj školi i Gimnaziji. Kreativnim radom se bavi još od ranih školskih dana, kada je učestvovala u mnogobrojnim školskim kulturnim i umjetničkim aktivnostima, a njeni crteži su redovno izlagani na školskim izložbama. Crtanje, dizajn i arhitektura su njene velike ljubavi. Par njenih radova je već publikovano u okviru portala I am in 2005. i dr., portala mrezakreativnihljudi.com godinu dana kasnije, ali ni drugačije kreativne aktivnosti joj nisu strane, pa je dobitnica nagrade Zlatare Andrejević 2005. godine za najbolje ime i slogan Ugrabite večnost makar za tren za kolekciju Eternety, od 2000 prijedloga koliko je prstiglo na konkurs iz cijele tadašnje Srbije i Crne Gore, a učesnica je i mnogih foto izložbi i foto konkursa: Primjeri dobrih i loših izgradjenih prostora u Crnoj Gori (jun-jul 2006, Perjanički dom CSUCG), International Humorous Photo Exhibition (april 2009, Aiud, Rumunij), Designed izložba radova New (oktobar 2009, Beogra), I WITH Picture 2050 – Living well within limits of our planet, Ljepota je u oku posmatrača 2015, Prirodne ljepote Crne Gore 2016, Refoto 2016… Svoju prvu izložbu crteža pod nazivom ThAmAr imala je 29.juna 2016.godine u galeriji Modigliani.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com