Sjutra svjedoče Predrag Bulatović i Ticijano Masu - Volim Podgoricu

Sjutra svjedoče Predrag Bulatović i Ticijano Masu

Tok suđenja:

12:17 Sutkinja Mugoša je prekinula današnji pretres. Novo suđenje je zakazala za sjutra, a kao svjedoci su pozvani Predrag Bulatović i Ticijano Masu.

12:16 Tužilac Čađenović je kazao da tužilaštvo posjeduje adresu svjedoka Ticijana Masua, te da on živi u Budvi.

12:15 Nastavljeno je suđenje.

11:26 Data je pauza do 12 časova.

11:23 Tužilac Katnić je kazao da su svi dokazi bili predmet vještačenja. Dodao je da je sporno da se prije vještačenja angažuje novi vještak zato što se nekome ne sviđa smjer u kome se postupak odvija.

11:21 Jovanović je ocijenio da “Boljević ništa nije razjasnio”. Predložio je da se angažuje stručno lice, vještak, koji će razjasniti određena pitanja koja su sporna a tiču se već sprovedenih dokaza svih listinga.

11:16 “Nakon što je Jovanović dostavio dokument da Sinđelić nije napuštao zgradu aerodroma Šeremetjevo u Moskvi, postupak je besmislen”, tvrdi optužena Branka Milić.

11:14 Radosavljević je poručio da vijeće mora da razmisli o tome da li je “cjelishodno da vještak bude Boljević”. On je iskazao sumnju u nalaze koje je vještak ranije dao.

11:11 “Za jedan od brojeva su se IMEI brojevi mijenjali trokratno”, kazao je Jovanović.

10:59 Jedan od listinga je za broj policijske stanice u Boru, odnosno jednog tamošnjeg policijskog službenika.

10:55 Branilac Jovanović je konstatovao da je na jednom od telefona IMEI broj neispravan.

Takođe je tražio da se konstatuje da je u jednom listingu ostvarivana komunikacija između Sinđelićevih brojeva.

10:42 Na zahtjev advokata Jovanovića nastavljeno je sa obradom listinga iz Srbije. U pitanju su dvije SMS poruke. Konstatovano je da jedan broj pripada Sinđeliću. Komunikacije su ostvarene između 25. februara i 24. oktobra 2016. godine.

10:38 Nakon pauze pretres je nastavljen.

10:10 Radosavljević je predložio prikaz listinga telefonskog broja koji se, kako tvrdi, neosnovano pripisuju Tamari Magdelinić.

10:07 Konstatovane su i komunikacije sa SDT-om sa jednog telefonskog broja.

9:48 Četiri razgovora od pet koji su sljedeći predloženi su vođeni između Sinđelića i Velimirovića.

9:40 Konstatovano je da su sa predloženih brojeva Siđelića, u oktobru 2016. godine, ostvarene 82. “internet komunikacije”.

9:25 Radosavljević je nastavio sa predlogom prikazivanja komunikacija nekoliko telefonskih brojeva koje su koristili Saša Sinđelić i Mirko Velimirović, ali i jednim, koji je kako branilac tvrdi, pogrešno naveden kao broj Tamare Magdelinić.

9:17 Na jednom od predmetnih telefonskih brojeva od januara do novembra 2016. godine ostvareno je preko 16.000 komunikacija.

9:11 Advokat Radosavljević je u nastavku dokaznog postupka predložio da se prikaže komunikacija između Mirka Velimirovića i šefa specijalong policijskog odjeljenja Dragana Radonjića.

9:05 Konstatovano je prisustvo tužilaca, advokata i optuženih. Nastavlja se dokazni postupak.

U podgoričkom Višem sudu nastavljeno je suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora.

Pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše za krivično djelo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpske državljanke Kristina Hristić i Branka Milić, koje se brane sa slobode, kao i njihovi sunarodnici – Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić koji su u pritvoru.

Postupak je razdvojen protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com