“Nije lociran, već se sam predao”: Advokat tvrdi da Šarić nema veze sa švercom kokaina - Volim Podgoricu

“Nije lociran, već se sam predao”: Advokat tvrdi da Šarić nema veze sa švercom kokaina

Apstraktna, neodređena, nesadržajna – tako advokat Radoslav Baćović opisuje optužnicu kojom Darka Šarića i još 25 osoba terete za šverc 5,7 tona kokaina. Završne riječi branilaca i okrivljenih planirano je da traju još dva dana, nakon čega će biti saopšten datum izricanja presude.

Kako je naveo, ona ne sadrži nikakve detalje pa se iz nje ne vidi ni ko je kome davao kakve naloge, kako je tekla organizacija i ko je, kako i kojim parama finasirao sve švercerske operacije.

Branilac Šarića tvrdi da su najvažniji dokazi tužilaštva nepostojeći, da svjedoci saradnici nijesu teretili Šarića, a da su prisluškivani razgovori nezakoniti. Zbog svega toga kaže da se, čitajući optužnicu, stiče utisak da je Darko Šarić u nju umetnut, a da sa švercom kokaina nema nikakve veze.

Tužilac je na prethodnom ročištu, krajem prošlog mjeseca, u svojoj završnoj riječi tražio da Darko Šarić i preostalih 24 optuženih budu osuđeni na maksimalne zatvorske kazne, zbog težine krivičnog djela, ali i načina na koji je ono izvršeno.

Među ključne dokaze ubrajaju prisluškivane telefonske razgovore optuženih, izjave svjedoka-saradnika, ali i brojne dokaze pronađene tokom pretresa kuća optuženih, iz kojih je utvrđeno da je prihod koji su imali od kokaina bio 47 miliona eura.”

Završne riječi branilaca i okrivljenih planirano je da traju još dva dana, nakon čega će biti saopšten datum izricanja presude.

Suđenje grupi Darka Šarića, optuženoj za organizovanje šverca ukupno 5,7 tona kokaina iz Urugvaja, Brazila i Argentine u Evropu tokom 2008. i 2009.

U julu 2015. Šarić je osuđen na 20 godina zatvora, ali je presuda ukinuta nepunih godinu dana kasnije. Suđenje je potom dva puta krenulo iz početka, prvo u septembru 2016. nakon ukidanja presude, a potom i u januaru ove godine, nakon iznenadnog premiještanja člana sudskog vijeća Aleksandra Trešnjeva iz Specijalnog u drugo odjeljenje suda.

Šarić se u martu 2014. predao nakon četiri godine bjekstva i od tada je u pritvoru. Sudi mu se i za pranje oko 22 miliona eura stečenih krijumčarenjem kokaina u legalne tokove. Paralalno sa tim, na optuženičkoj klupi se našlo i nekoliko bivših funkcionera policije zbog sumnje u odavanje tajni Darku Šariću o policijskim aktivnostima na praćenju grupe krijumčara narkotika.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com