OSUMNJIČEN ZA POKUŠAJ UBISTVA: Lazić poslije dva mjeseca pušten iz pritvora - Volim Podgoricu

OSUMNJIČEN ZA POKUŠAJ UBISTVA: Lazić poslije dva mjeseca pušten iz pritvora

Viši sud u Bijelom Polju ukinuo je juče pritvor državljaninu Srbije Ljubomiru Laziću (46) iz Zemuna, koji je bio osumnjičen za pokušaj ubistva u Potkrajcima kod Bijelog Polja 13. avgusta.

Tada je u vatrenom obračunu stradao Željko Pavkov (47) iz Srbobrana, kojeg je, kako se sumnja usmrtio Bjelopoljac Elvis Ćatović.

U obračunu pored Lazića, koji je zadobio teške tjelesne povrede povrijeđen je i Ćatović.

Iako je iz Uprave policije tada saopšteno a kasnije potvrđeno da je Ćatović zadobio prostrelnu ranu, iz bjelopoljske bolnice je saopšteno da je zadobio povredu ogrebotinu, za koju nisu mogli da potvrde da je kod Ćatovića nastala od vatrenog oružja.

Apelacioni sud Crne Gore uvažio je žalbu Lazićevog branioca i ukinuo rješenje o produženju pritvora okrivljenom određenog rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Bijelom Polju i predmet vratio na ponovno odlučivanje .

Lazić je u pritvoru proveo dva mjeseca.

Vanpretresno vijeće Višeg suda u Bijelom Polju u ponovnom postpuku donijelo je rješenje o ukidanju pritvora Laziću, i naložilo da se pusti na slobodu.

Vijeće tog suda je utvrdilo da ne “stoje razlozi za produženje pritvora Laziću koji mu je određen zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju”.

“Vanraspravno vijeće u ponovnom postupku nije moglo izvesti osnovanu sumnju u pravcu izvršenja predmetnog krivičnog djela koje se okrivljenom stavlja na teret, a što predstavlja materijalno pravni osnov za određivanje pritvora, obzirom da iskazi saslušanih svjedoka nijesu potkrijepljeni materijalnim dokazima koji se nalaze u spisima predmeta a koji bi ukazivali na postojanje osnovane sumnje kod okrivljenog, pa je vijeće ovog suda našlo da nijesu opravdani razlozi za produženje pritvora okrivljenom Laziću”, saopšteno je iz bjelopoljskog Višeg suda.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com