UHAPŠENE TRI OSOBE: Spriječen BOMBAŠKI napad u PODGORICI - Volim Podgoricu

UHAPŠENE TRI OSOBE: Spriječen BOMBAŠKI napad u PODGORICI

 

Službenici Uprave policije MUP-a su pretresima na teritorijama opština Danilovgrad i Plav pronašli i oduzeli bombu, oružje, municiju u ilegalnom posjedu i druge predmete.

Tri lica su lišena slobode zbog sumnje da su imala namjeru da upotrebom bombe izvrše teško krivično djelo, dok je protiv jednog lica podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

PODGORICA-NIKŠIĆ: Uhapšeni Igor Vukčević, Nemanja Milisavić i Dragan Bakrač!

Naime, službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, kontolisali vozilo kojim je upravljao I.V. (38) iz Podgorice dok se na suvozačevom mjestu nalazio N.M. (36) iz Podgorice. Pregledom vozila pronađena je ručna bomba M – 75 sa osiguračem. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su ova lica imala namjeru da upotrebom bombe izvrše teško krivično djelo u jednom naselju na području Podgorice u čemu su spriječena brzom reakcijom policije.

Daljim mjerama i radnjama, policijski službenici su došli do sumnje da je pronađena bomba, kupljena od D.B. (35) iz Plužina. Takođe, u sadejstvu sa službenicima podgoričke policije, službenici OB Danilovgrad su pronašli vozilo marke „VW Polo“ za koje je se sumnja da je predmet krivičnog djela krađa.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se I.V, N.M. i D.B. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok će se vezano za pronađeno vozilo naknadno izjasniti o kvalifikaciji. Pronađeni predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com