VATROGASCI IMALI PUNE RUKE POSLA: Gorjela dva stana u zgradi - Volim Podgoricu

VATROGASCI IMALI PUNE RUKE POSLA: Gorjela dva stana u zgradi

U Kotoru u stambenoj zgradi naselja Plagenti jutros oko 6 sati i 45 minuta izbio je požar.

Vatrogasaci kotorske Službe zaštite i spašavanja, njih deset sa troje vozila su gasili stan na prvom spratu vlasnika Radomira Prebiračevića.

Vatra je zahvatila balkon, trpezariju i dio kuhinje.

Požar se međutim, aktivirao i na drugom spratu u stanu vlasnika Nenada Vukanića i ovaj požar je odmah lokalizovan, potom ugašen čime je spriječeno širenje vatre na ostalim spratovima.

Plamen je dostizao i do krova zgrade, zbog čega su vatrogasci obavili pregled kompletne zgrade i ustanovili da požar neće biti proširen i zahvatiti treći i četvrti sprat, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir Službe zaštite i spašavanja.

On je posebno naglasio da je zabrinjavajuće to što je prolaz vatrogasnim vozilima u ovom naselju bio otežan.

Od skretanja za Dom zdravlja u Dobroti pa sve do samog mjesta požara na Plagentima, vozila su bila parkirana uz ulicu sa lijeve i desne strane pa su se vatrogasna vozila sveoma teško probijala, što mogu po riječima Mandića posvjedočiti i sami stanari ovog naselja.

No i pored prepreka vatrogasci su uspjeli da brzo ugase ovaj požar u kome nije bilo povrijeđenih vatrogasaca ni stanara.

Tokom dana ekipa Službe zaštite će ponovo obići požarište i prekontrolisali zgradu.

Preliminarno, kako nam je kazao Mandić, sa njihove stručne strane, smatraju da je uzrok ovom požaru električna instalacija na balkonu, to jest samozapaljenje frižidera, šporeta ili produžnog kabla koji su se tu nalazili.

Nadležni organi će zvanično utvrditi uzrok, zaključio je Mandić.

(Skala Radio)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com