Tadić saslušan povodom ubistva gardista, pominjan pokojni šef crnogorske Državne bezbjednosti - Volim Podgoricu

Tadić saslušan povodom ubistva gardista, pominjan pokojni šef crnogorske Državne bezbjednosti

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić saslušan je kao građanin u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala pred tužiocem u pretkrivičnom postupku za ubistvo gardista u Topčideru, piše “Politika”.

Radi se o slučaju od 5. oktobra 2004. godine kada su u toj kasarni nađeni mrtvi Dražen Jakovljević i Dragan Milovanović.

Tadić je “Politici” rekao da mu nisu postavljana pitanja u vezi sa saznanjima objavljenim u nekim medijima poslednjih dana, u kojima se pominje pokojni šef crnogorske Državne bezbjednosti Vukašin Maraš, koji je navodno istragu zataškao.

“Niko me nije pitao za Vukašina Maraša kao ni za bilo kakve navode koji su objavljivani u režimskim tabloidima prethodnih dana. To je očigledan dokaz da su to nova saznanja relevantna samo za medijske istrage, a ne za stvarne istrage nadležnih institucija povodom tragične smrti dvojice gardista”, rekao je Tadić.

Portal Borba.me objavio je u srijedu da je nekadašnji šef službe Državne bezbjednosti Crne Gore Vukašin Maraš stopirao istragu o stradanju gardista. Maraš, koji je u vrijeme pogibije bio zamjenik ministra odbrane SCG, više nije među živima, pa se njegovo ime ne nalazi u spisima koji su nedavno formirani po ovom predmetu.

Tadić kaže da nikada ranije nije čuo da je Maraš na bilo koji način bio umiješan u taj slučaj i da ostaje nejasno i kako je Maraš, koji je preminuo 2008. godine, mogao imati nadležnosti da prekida istrage s obzirom na funkcije koje je obavljao tada.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com