Doktorka u Domu zdravlja odbila da pregleda bebu jer nije njen pacijent - Volim Podgoricu

Doktorka u Domu zdravlja odbila da pregleda bebu jer nije njen pacijent

 

Djevojčica ima epilepsiju i nedavno je preživela fras. Umjesto da je urgentno zbrinu medicinsko osoblje to nije željelo da uradi, tvrdi majka Violeta Cvetković

Doktorka Doma zdravlja u Kragujevcu odbila je da pregleda bebu koja je imala teperaturu 39,3!

Violeta Cvetković (29) juče ujutru je odvela na dječje odeljenje svoju bolesnu ćerkicu od 20 mjeseci i umjesto da dijete bude hitno pregledano i zbrinuto, majka je iz ustanove izašla na ivici suza. Ljekarsko osoblje je djevojčicu dovelo svojim skandaloznim postupokom u veliku opsanost pošto boluje od epilepsije, a nedavno je imala i atipične febrilne konvulzije (fras) i to sa mnogo manjom temperaturom, pa je rekacija pedijatra trebalo da bude urgentna!

Umjesto toga, nonšalantno su odbili pregled, a revoltirana majka je izvadila mobilni telefon i sve snimila.

 

FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

– Evo doktorka Nada neće da primi bolesno dijete, a neće ni da potpiše da ga je odbila jer dijete nije njen pacijent. To treba da vidi cijela Srbija. Evo je i načelnica, a doktorka odlazi bez pozdrava i ne kaže ništa – priča Violeta dok snima telefonom.

 

FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

Za to vrijeme dr Nada Ilić nije nijednom pogleda ka kolicima u kojima je bilo bolesno i uplakano dijete, već je gledala u telefon! Violeta Cvetković kaže za Kurir da je ćerkica cijele noći imala temperaturu, boljelo je uvo, suzilo joj je oko, pa je jedva čekala da svane kako bi je dovela na pregled.

– Dijete mi nije ni spavalo, ujutru sam je odmah dovela. Na bolesnoj strani su radili dr Nada Ilić i dr Boban Ćupić. Ja sam htjela da je pregleda dr Nada, jer nam je ona ranije bila izabrani ljekar, ali sam morala da je zamijenim, jer je često bila na bolovanju. To je vjerovatno razlog što sada nije željela da nas primi. Mi smo uredno sačekale da se završi pauza, a onda su nas odbili.

Violeta ne skriva da su ponudili da je pregleda drugi ljekar u smeni, ali je to odbila, tvrdeći da je on u celom Kraguejvcu poznat kao doktor koji pregleda pluća deci preko majice, bodija, pa čak i kroz duks. Posle svega, bila je primorana, kaže, da djevojčicu odvede na pregled kod privatnog ljekara.

 

Ministarstvo zdravlja
Hitno smo poslali inspekciju

O događaju u Kragujevcu, Kurir je obavijestio Minsitarstvo zdravlja, koje je odmah reagovalo.
– Hitno je naloženo inspekciji da ode i da ispita sve okolnosti. Stav Ministarstva zdravalja je da su ovakve stvari nedopsutive i da svaki hitan pacijent mora da bude pravovremeno zbrinut, a naročito kada su pacijenti djeca.

Direktor Doma zdravlja
dijete je pregledano, majku ćemo tužiti

Kurir je u više navrata pokušao da stupi u kontakt sa dr Nadom Ilić i načelnicom, ali nam je rečeno da su zauzete. Potom je stiglo saopštenje u kojem se tvrdi da je dijete pregledano pet minuta prije nastanka ovog snimka.

– Dijete je pregledao dr Boban Ćupić i propisao je terapiju. Majka, nezadovoljna očigledno iz svojih razloga, tražila je pregled kod drugog ljekara dr Nade Ilić koja je bila izabrani ljekar djeteta, ali zbog bolesti i dužeg bolovanja, majka je promijenila pedijatra u februaru ove godine. Neovlašćeno snimanje zaposlenih, uvrede, otimanja faksimila ljekaru, lupanje istim po papirima na radnom stolu uznemirilo je ostalu djecu i roditelje – stoji u saopšenju koje su potpisali direktor Doma zdravlja dr Vasilije Antić i PR Danijela Petrović.
Oni dodaju da će zbog neovlašćenog snimanje i objavljivanja istog bez saglasnosti, podnijeti prijavu.

 

 

Kurir.rs/Silvija Slamnig

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com