Podgorički maraton sljedeće nedjelje, prijavljeno 675 takmičara iz 40 država - Volim Podgoricu

Podgorički maraton sljedeće nedjelje, prijavljeno 675 takmičara iz 40 država

Za 25. Podgorčki maraton koji se održava 28. oktobra, do sad su prijavljeni učesnici iz do sada rekordnih 40 država sa preko 675 takmičara, istaknuto je danas na pres konferenciji Direkcije ove manifestacije.

“Ukupan nagradni fond za ostvarene plasmane iznosi 19.705 eura, uz mogućnost isplate nagrade za istrčane rekorde. Za trku u maratonu predviđeno je ukupno 13 kategorija (muškarci, žene, pripadnici vojske i policije), kao i posebna kategorija Diplomatska trka u polumaratonu za diplomatske i konzularne predstavnike akreditovane u Crnoj Gori. Želimo da ove godine budu što masovnije Trke zadovoljstva na 5 i 10 km, gdje posebno želimo da apelujemo da se prijavi što više učesnika iz Podgorice i čitave Crne Gore, što će u konačnom zbiru podići maosvnost kompletne manifestacije na još veći nivo.”, saopštio je direktor Direkcije Vladimir Tomović.

„Postignuti rezultati na Podgoričkom maratonu ove godine takmičarima će omogućiti dostizanje norme za učešće na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2019. godine i  osim tradicionalnog Podgoričkog maratona i ove godine će biti organizovane Trke zadovoljstva na 5 i 10 km kojima je cilj da okupe što više zainteresovanih građana i sportista rekreativaca, u cilju promovisanja zdravih stilova života“ istakao je Tomović.

“Posebno želim da istaknem potvrđeno učešće Draga Kneževića iz Beograda i Dragu Boroja iz Futoga koji će se 25. put pojaviti na maratonu Pofgovri, a takođe Veselin Petrušić iz Nikšića trčaće 20. put” rekao je Tomović.

On je izrazio uvjerenje da će predstavnici Direkcije uložiti dodatne napore da ova manifestacija bude organizovana na najvišem nivou, i naglasio da je obaveza Direkcije i svih koji su uključeni u organizacijuda da zajedno učinimo sve da 25 Podgorički maratan bude bolji od prethodnog”, zaključio je Tomović.

Generalni sekretar Atletskog saveza Crne Gore Milan Madžgalj je naglasiuo da je 25. Podgoricčki maraton izuzetan sportski događaj koji treba da popularizuje masovno trčanje i promoviše zdrave stilove života. On je najavio učešće petorstruke pobjednice Podgoričkog maratona Olivere Jevtić, prošlogodišnjeseg pobjednika Abel Kibetropa, kao i naše najpoznatije atletičarke Slađane Perunović, pobjednice Podgoričkog maratona 2015. godine, koja će se boriti da ispuni normu za Svjesko prvenstvo u Dohi u Kataru.

Organizacija kompletne manifestacije održava sa startom i ciljom na Trgu Nezavisnosti – gdje startuju maratonci, a iza nijh, po šemi staze, učesnici u trci zadovoljstva na 5 i 10 km. Start polumaratona je u Danilovgradu. U okviru manifestacije održaće se  i prvenstvo Crne Gore u maratonu i polumaratonu za muškarce i žene. Manifestacija se realizuje u tehničkoj organizaciji Atletskog saveza Crne Gore i Atletskog trkačkog kluba „Podgorički maraton“.

Na Trgu Nezavisnosti na platou kod fontane biće izvršena promocija projekta IAAF-a i ASCG Dječija atletika i Dan sporta koju će realizovati Sekreterijat za kulturu i sport Glavnog grada.

Poslednji rok za prijavljivanje je 26. oktobar 2018. godine do 24:00 časa, kada će se obaviti zaključivanje startne liste i kada se očekuje dolazak prvih maratonaca u Crnu Goru. I ove godine biće pripremljen bogat kulturno-zabavni program u organizaciji javne ustanove „Dječiji savez Podgorica“ kao i nagradna igra za gledaoce.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com