Vlada će Đukanoviću obezbijediti još 25 hiljada eura iz budžetske rezerve - Volim Podgoricu

Vlada će Đukanoviću obezbijediti još 25 hiljada eura iz budžetske rezerve

Vlada Crne Gore će predsjedniku države obezbijediti još 25 hiljada eura iz budžetske rezerve, da bi mogao da dijeli državna odlikovanja. Kako se navodi u jučerašnjoj odluci Vlade, kabinet predsjednika Mila Đukanovćatražio je dodatna sredstva kako bi ispoštovao Zakon o državnim odlikovanjima i priznanjima.

“Imajući u vidu neophodnost brzog popunjavanja jednog broja odlikovanja čije izrade traju oko 90 dana, kako bi Ljevaonici umjetnina Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu kao izvršiocu posla mogli uplatiti avans od 50 odsto sredstava, Ministarstvo finansija je saglasno sa navedenim preusmjerenjem”, piše u odluci Vlade.

Vlada je u julu podnijela amandman na rebalans ovogodišnjeg budžeta kojim je predloženo povećanje iznosa za bruto zarade u kabinetu predsjednika države za 155 hiljada eura, iako su preporuke međunarodnih institucija da se smanje izdavanja i broj zaposlenih u javnom sektoru kako bi se rastući javni dug stavio pod kontrolu. Sa dodatnih 155 hiljada ukupni budžet te potrošačke jedinice je dostigao iznos od 994 hiljade eura. Tada je odlučeno da za 155 hiljada eura umanje sredstva kod potrošačke jedinice Uprava za imovinu. Uprava je u avgustu renovirala fasadu i okrečila hodnike u zgradi predsjednika Crne Gore, a ukupna vrijednost radova iznosila je 85 hiljada eura.

(Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com