PILI RAKIJU NA POSLU DOK MI JE DIJETE GORJELO OD TEMPERATURE! Majka teško optužuje ljekare! - Volim Podgoricu

PILI RAKIJU NA POSLU DOK MI JE DIJETE GORJELO OD TEMPERATURE! Majka teško optužuje ljekare!

Rekli su da ćerka ima upalu pluća, pa onda da ima virus koji će proći. Uzela sam je i odvela na Institut za majku i dijete, gdje su utvrdili da ima jaku upalu uva, priča ogorčena Maja Rajčić.

Nakon što je Srbiju juče potresao snimak iz Doma zdravlja u Kragujevcu, na kome se vidi kako doktorka odbija da pregleda bebu sa temperaturom 39,5 jer nije njen pacijent, iz Opšte bolnice u Vršcu stiže još jedna skandalozna situacija u kojoj su ljekari, navodno, zanemarili bolesno dijete i to – zbog alkohola!

FOTO: KURIR/PRIVATNA ARHIVA

Maja Rajčić ispričala je za portal Espreso da je njeno dijete živo zahvaljući osoblju Instituta za majku i dijete u Beogradu, gdje ga je u poslednjem trenu prebacila i gdje je dobilo adekvatnu terapiju. Kako kaže, dok joj je ćerka gorjela od temperature u Opštoj bolnici u Vršcu, ljekari i medicinske sestre pili su rakiju.

– Prvo su rekli da mi dijete ima upalu pluća, a zatim da je dobilo virus koji će proći s vremenom. Moja djevojčica je bila dehidrirana jer nije konzumirala hranu i piće, niti joj je iko davao infuziju. Oni su nazdravljali posle vizite i bili su veoma veseli, kao da su nešto slavili. Nakon što su završili, slikala sam čašice i flašu. Čim sam vidjela da piju rakiju, odmah sam tražila uput za dalje liječenje. U bolnici nisu želeli da mi izađu u susret, pa mi je moj pedijatar poslao uput za Pančevo, a kasnije sam je odvela na Institut u Beogradu – kaže majka Maja za Espreso.rs.

FOTO: KURIR/PRIVATNA ARHIVA

Opšta bolnica u Vršcu

DIREKTOR NIJE NA POSLU, INSPEKCIJA ISPITUJE

Maja Rajčić je pozvala zdravstvenu inspekciju i uputila žalbu bolnici, ali je riješila i da prenese što većem broju ljudi svoje grozno iskustvo. Kako piše Espreso.rs, zdravstvena inspekcija je reagovala i ispituje ove navode. Međutim, kada su novinari pozvali Opštu bolnicu u Vršcu, rečeno im je da direktor bolnice Jan Omoran nije na radnom mjestu.

Na Institutu su, ističe, ljekari dijagnostifikovali da je dijete teško dehidrirano i da zapravo ima jaku upalu uha.

– To doktori u Vršcu nisu ni ispitali, već su odmah dali pogrešnu dijagnozu. Dijete mi je bilo blijedo i dehidrirano, jer je imalo proliv i povraćalo je. Odbijala je vodu i hranu i konstantno je plakala. Ljekari u bolnici u Beogradu odmah su uradili rendgen pluća i napisali da dijete nema upalu. Neko će morati da odgovara za to što je već dvoje djece umrlo u toj bolnici! Ne daj bože da je moja ćerka ostala tamo, ko zna šta bi se desilo! – naglašava Rajčićeva.

 

FOTO: KURIR/PRIVATNA ARHIVA

Opšta bolnica u Vršcu već je pod istragom zbog smrti Ognjena Paunovića (8), koji je preminuo od sepse 28. avgusta. Podsjetimo, majka preminulog Ognjena Paunovića ispričala je za Kurir da je sina nekoliko puta dovodila na kontrolu zbog povraćanja, dijareje i strašnih bolova u stomaku, ali da su ih ljekari uvijek vraćali kući s obrazloženjem da dijete ima stomačni virus.

 

2 komentara

  1. Aw, the labyrinth was such a good post. From opinion I have to make a note of enjoy this further . . . slacking and as a consequence real world project carryout a top notch article… anyhow assist with Naturally i say… I personally put it off a large amount certainly not the slightest bit appear go undertaken.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com