Crna Gora i Makedonija u opasnosti: Stvaranje vojske Kosova put ka stvaranju Velike Albanije - Volim Podgoricu

Crna Gora i Makedonija u opasnosti: Stvaranje vojske Kosova put ka stvaranju Velike Albanije

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin upozorio je da “igranje” sa vojskom Kosova izaziva ozbiljne bezbjednosne probleme za čitav region. On je istakao da su, danas, Crna Gora i Makedonija uplašene od mogućnosti formiranja “velike Albanije” na svojim teritorijama.

Vulin je poručio da je za Srbiju formiranje takve formacije neprihvatljivo.

“Neosuđenim teroristima dajete teško naoružanje i očekujete da će vladati mir. Posebno je licemjerno kada predstavnici velikih sila, koje podržavaju vojsku Kosova, kažu da je to prilika za Srbe da postanu dio multietničkog Kosova, a ne objasne zašto takva prilika nije iskorišćena povratkom Srba na svoju imovinu u Prištini, Đakovici ili bilo kom drugom gradu na Kosmetu”, rekao je Vulin za Politiku.

On je ukazao da Kosovo ima oko 400 osoba koje su se borile ili bore na strani “Islamske države” u Siriji, te da u odnosu na broj stanovnika, Albanaca sa Kosova ima više nego Iračana ili Libijaca.

“Na insistiranje međunarodne zajednice na Kosovu je uhapšena teroristička grupa koja je planirala napade na Srbe, a sigurno nije jedina islamistička ćelija koja čeka napad na Srbe. Kadri Veselji je najavio zauzimanje Niša, a Edi Rama, Hašim Tači i Ramuš Haradinaj stvaranje velike Albanije. I u takvim uslovima počinje stvaranje takozvane vojske Kosova”, kazao je Vulin.

“Što prije bude uspostavljeno jasno razgraničenje sa velikom Albanijom. Srbija će prije moći da zaustavi njeno širenje i ojača svoje pozicije. Proces rješavanja nacionalnog pitanja Srba započeće kada se budemo razdvojili od Albanaca. Vrijeme je da Srbija misli samo o sebi i svom narodu”, poručio je Vulin.

Prema njegovim riječima, toj ideji se najviše protive zemlje regiona-Crna Gora i Makedonija, koje su priznale Kosovo i optužile Srbiju da je izazvala sve ratove i sukobe, a danas su uplašeni mogućnošću da “velika Albanija” počne da se stvara na njihovim teritorijama”.

N1

1 komentar

  1. E propalo se kad Srpska Sparta i Srpska Macedonija treba da strepe od Albanije?? Alo bre pa Albanci su najvece kukavice evrope, poltroni i poslusnici velikih sila. Oni sami nemaju nikakvu snagu i cak bi ih i ovako slaba Crna Gora pocistila! Njihova snaga je u Bondstilu, i u sluzenju NATO paktu i zapadnim zlim centrima moci! Dakle kad NATO uskoro pukne, i povuce se sa Balkana, podvijenog repa… Dakle bez te snage Albanci ce biti manji od makovog zrna! A Kosovo ce ponovo biti oslobodjeno. Kosovo je Srbija! A ne bojimo se siptarskih terorista, neka samo dodje bagra!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com