PODGORICA: Kako je trudnica preminula u Kliničkom centru? - Volim Podgoricu

PODGORICA: Kako je trudnica preminula u Kliničkom centru?

Više državno tužilaštvo moglo bi da naredi dodatna vještačenja kako bi se rasvijetlila smrt porodilje Naide Alović (32) iz Ulcinja, saznaju “Vijesti”.

Alovićeva je preminula u noći između 1. i 2. maja u Kliničkom centru, nekoliko sati nakon što je rodila djevojčicu.

Državna tužiteljka i portparolka Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica potvrdila je “Vijestima” da je ta institucija dobila medicinsku dokumentaciju u slučaju Alovićeve, koju su ranije tražili.

Na osnovu te dokumentacije, kaže Medenica, biće donesene naredbe za neophodna vještačenja i eventualno preduzete druge radnje u cilju utvrđivanja okolnosti nastanka smrti.

Trudnoća kod pokojne Alovićeve odvijala se normalno sve do šest dana pred smrt, kada se ljekarima u ulcinjskom porodilištu požalila na bolove u dnu stomaka.

Pregledana je i zbog ultrazvučno potvrđene oskudne količine plodove vode i mogućeg prijevremenog porođaja upućena je u barsku bolnicu, a nakon toga prebačena za Podgoricu.

Porodila se više od mjesec prije predviđenog termina.

Komplikovani operativni zahvat nakon porođaja nije uspio.

Više državno tužilaštvo u Podgorici ranije je formiralo predmet povodom smrti porodilje i tokom izviđaja, nakon ekshumacije tijela, donijelo naredbu za obdukciju koju su obavili vještak sudsko-medicinske struke i patolog.

“Nakon obavljene ekshumacije i obdukcije tijela, tužilaštvu je dostavljen nalaz sa mišljenjem da je smrt kod pokojne N. A. prirodna i da je nastupila usred iskrvarenja. Tužilaštvo će u daljem toku postupka, nakon što mu bude dostavljena cjelokupna medicinska dokumentacija na ime pokojne N. A., putem sudsko-medicinskog vještačenja utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti koje su prethodile nastupanju smrti”, ranije je saopštila Medenica “Vijestima”.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com