Home / PG INFO / Aktuelno / Marović, Alibabić, Delić i Simonović posvetili pjesmu Podgorici i Kseniji Cicvarić
FOTO: FILIP ROGANOVIĆ

Marović, Alibabić, Delić i Simonović posvetili pjesmu Podgorici i Kseniji Cicvarić

Autor omaža je Momčilo Zeković, a aranžman je uradio Marko Kon uz pomoć Ivana Bambija Mirkovića.

Poput nekog novog crnogorskog boj benda, pjevači Danijel Alibabić, Bojan Delić, Rajo Simonović i Bojan Marović okupili su se na Sastavcima u Podgorici i zapjevali pjesmu o Milici, onoj “jednoj u majke”. U pitanju je scena iz spota za pjesmu “Ništa mi nije kao ti”,  autor ovog omaža Kseniji Cicvarić i ljubavnog pisma Podgorici je Momčilo Zeković. Aranžman je radio Marko Kon, uz pomoć Ivana Bambija Mirkovića, a spot Bubulj produkcija iz Bara.

“Prošle godine ja i Danijel smo kod mene u studiju napravili prvi demo snimak. Nažalost, pjesma nije završena do trenutka kada sam u oktobru promovisao ‘Džep sa tajnama’, inače je trebalo da se nađe na tom albumu. Shvatio sam da je ne možemo završiti na taj način kako dolikuje pjesmi koja priča o jednom gradu i jednoj ženi koje su pomali ljudi možda zaboravili”, objasnio je Zeković na promociji koja je održana juče u podgoričkom restoranu “Byblos”.

Sam događaj prošao je uz dosta šale i veselu atmosferu, a Zeković je otkrio da je bila ideja Danijela Alibabića da više pjevača otpjeva ovu numeru.

“Razmišljali smo ko bi mogao to da bude, gledali da budu generacijski bliski, a ja sam tad igrom slučaja radio na Rajovom albumu, sa Bojanom Delićem sam bio u komunikaciji povodom sličnih varijanti”, kazao je popularni Zeko, a Bojan Marović , koji je na promociju došao direktno iz Beograda, u šali dodao da je on slučajno upao i izvazvao smijeh publike.

“San svakog Podgoričanina je da uradi nešto za svoj grad, privilegija i dužnost da čuvamo priču svoga grada, Ksenija Cicvarić je dio kulturne baštine cijele Jugoslavije, što je značjano budući da smo zemlja sa najmanje stanovnika u ex Yu. Nadam se da će da nas ovaj momenat učiniti vječnim i da nas grad pamti kakvim jesmo, te da će natjerat neke nove generacije da se sjete nečg novog i pokažu da poslije ovoga možemo da idemo dalje I više”; poručio je Marović i dobio ovacije publike

Zeković je izrazio uvjerenje da će ova pjesma proširiti fan baze njenih pjevača, a priznao je i da je bilo koruptivnih radnji, odnosno da je svojoj kćerci dao glavnu ulogu u spotu.

“Htjeli smo da duh stare Podgorice donesemo na način koji će bit prijemčiv svakom gledaocu, Spot je sniman u Podgorici na Sastavcima, Stara Varoš, nekoliko mjesta pored Ribnice. Kuslevova kuća, te u kući Familije Šestović gdje je i Lsenija živjela svoje vremeno Trajalo je tri dana, kukali su što ih budimo rano, jer su svaku noć prije toga imali svirke i hvala bogu da je tako”, prisjetio se Zeko.

Autor ove numere skrenuo je pažnu i na erotske momente u pjesmi, što je očigledno nešto što ga interesuje u posljednje vrijeme, budući da je pjesma koju je radio Slavku Kaleziću za Eurosong bila puna erotskih aluzija.

“Već par puta pominjem najerotskije stihove koje su pisale crnogorske ruke: ‘Podigla je kratku rašicu, zagazila vodu ribnicu”’. Po meni to je jedan jako lijep stih”, zaključio je član grupe Perper.

Vijesti

Check Also

PODGORICA: Gost Hiltona aktivirao protivpožarni alarm

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *