Modna revija u Domu za stare: Publika aplaudirala bez prestanka - Volim Podgoricu

Modna revija u Domu za stare: Publika aplaudirala bez prestanka

Korisnice Doma starih u Grabovcu izmamile su osmijehe i suze u publici tokom modne revije, a da su uspješno obavile manekenski zadatak pokazale su reakcije prisutnih.

Da ulazak u pozne godine ne znači i kraj zabavi, druženju i dobrom provodu, dokazale su korisnice Doma starih u Risnu, kada su u okviru „Noći mode u Grabovcu“, prošetale modnom pistom.

Posljednjih nekoliko godina ljubitelji mode u Crnoj Gori mogli su da prisustvuju revijama svjetskih dizajnera, poput Vivijen Vestvud, Roberta Kavalija, Renata Balestre, ali niko od njih nije doživio da svaki model od izlaska na pistu do povratka u bekstejdž bude propraćen aplauzom.

Iako je crnogorska dizajnerka Dejana Lukić sa svojim kreacijama bila, kao i uvijek, na nivou zadatka, za oduševljenje publike ipak su bile zaslužne korisnice Doma starih Grabovac, koje su pistom defilovale kao da to čine svakoga dana, čak i one koje su koristile hodalice i kolica.

Pažnja, osmijesi, pa i suze u publici, nisu ih omele, a ni postidjele, pa su uz vidno dobro raspoloženje uzvraćale mahanjem i slanjem poljubaca, a neke se nisu suzdržale pa su i pjevale i zaigrale.

Svojevrsno modno veče, u petak, nešto poslije osam časova, otvorila je voditeljka programa, bivša mis Crne Gore, Nikolina Lončar, koja je najavila prvi muzički dio u izvođenju Anite Popović, a zatim i polaznike plesne grupe Infinity, koji su uveličali program.

Modni dio bio je podijeljen u dva bloka, sa po osam modela, pa je publika imala priliku da pogleda elegantne toalete, poslovne autfite, ali i odjevne komade za svakodnevne prilike, dok je u pauzi prisutne zabavljala Suzana Tot.

Osim učesnika, u publici je bila mis turizma Martina Božinović, aktuelna mis Crne Gore Natalija Gluščević, ali i Nataša Milosavljević koja je tu titulu nosila 2015. godine, a koja je bila i idejni tvorac i organizator „Noći mode u Grabovcu“, uz pomoć osoblja Doma starih.

„I više sam nego ponosna na cijeli tim i ljude koji su mi bili podrška i pomogli da ova ideja bude ovako dobro organizovana. Takođe, ponosna sam na korisnice koje su bile fantastične na pisti i pokazale, ali i dokazale da i u trećem dobu imaju energiju na kojoj im mogu pozavidjeti i mnogo mlađi“, ispričala je ona za „Vijesti“.

„Rijetka, ako ne i jedina revija koja je ispraćena aplauzom od samog početka do kraja programa. Događaj je bio veoma emotivan, što se dalo vidjeti i po suzama u publici, ali i po velikom broju poruka koje su mi stigle nakon revije, sa utiscima da je ovo bio najljepši događaj kojem su prisustvovali“, istakla je ona, uz obećanje da će se uz puno ljubavi i posvećenosti ovaj događaj organizovati i naredne godine, te da se nada da će program biti i bogatiji.

A zadovoljstvo zbog uspješne večeri, ispred „manekenki“ je prenijela i korisnica Doma starih Radmila Đorđević.

„U ulozi modela mi je bilo veoma prijatno. Nije bilo nešto strašno i teško. Mogla sam da dovršim zadatak vidjevši druge ženice, a muziku volim, volim i ritam. Vi u publici ste bili božanstveni, dali ste povoda da svi budemo u euforiji“, ispričala je korisnica Doma starih.

Đorđević je bila zadovoljna i stajlingom, kao i profesionalnom frizurom i šminkom za koju su bili zaduženi frizerski salon Doma starih, Violeta Zindović, Ivana Popović i Dušanka Jovanović.

„Lijepo bi bilo da ovakvih događaja bude više, za ljude trećeg doba u kojem sam i sama, da nas vi mladi ne zaboravite. Mi smo svi prisutni u ovom životu i mi trebamo vama, kao i vi nama“, poručila je Đorđević, dajući i sugestiju da bi narednog puta pistom mogli da prošetaju i muškarci.

Da će se potruditi da ovakvih događaja bude više u Domu starih, obećao je i direktor te ustanove Srđan Dragomanović, koji je bio zadovoljan i reakcijama publike.

„Tražilo se mjesto više. Vidjeli ste naše korisnice koje su iznijele zadatak kao profesionalci, iako su imale samo sedam dana da se spreme. Zahvalio bih i Nataši koja je sve ovo smislila, a onda i organizovala sa zaposlenima u Domu starih. Takođe se zahvaljujem i kreatorki Dejani Lukić, koja nam je pomogla. Atmosfera je bila odlična i mislim da je ovo tek početak dobre saradnje“, istakao je on.

Kako je kazao, ovaj događaj je bio mnogo bitniji kako bi se razbila svakodnevnica korisnika Doma starih Grabovac, nego radi skretanja pažnje građana na tu instituciju.

„Sljedeće godine će biti 50 godina od kako postoji naš Dom starih, tako da je dovoljno ispromovisan u Crnoj Gori, ali i regionu. Nataša je ovo osmislila u želji da udovolji našim korisnicama, jer je ovdje sve podređeno njima. Kada smo vidjeli da imaju tu želju, sve smo dogovorili, prije 15 dana…Ja sam u svemu tome bio osoba koja je rekla: ‘Da, može’“, uz osmijeh je kazao Dragomanović.

„Po meni je ovo samo početak. Nadam se da će postati tradicija i da ćemo nadmašiti Kotorsku smotru mode“, u šali je kazao direktor te ustanove.

Javne ličnosti podržale događaj

U publici tokom „Noći mode u Grabovcu“, bili su i Vlado Popović, direktor Specijalne bolnice „Vaso Ćuković“, Goran Kuševija, direktor Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu, Zoran Lemajić, poznati fudbalski trener i bivši fudbaler, ali i poslanik ispred Liberalne partije Crne Gore i bivši vaterpolista, Andrija Popović.

„Oduševljen sam i fasciniran ovim što sam večeras vidio. U pitanju je jedinstven događaj i nikada nisam prisustvovao nečemu sličnom, a pretpostavljam da se ovako nešto nije ni održalo kako kod nas, tako i u okruženju. Na modnim revijama sam učestvovao prije nekoliko godina, u sklopu humanitarnih događaja i uvijek sam rado odazivam“, ispričao je za „Vijesti“ Popović, dodajući da „ovakve stvari treba afirmisati“.

„Ovo su ljudi trećeg doba sa nevjerovatnim duhom, voljom za životom… prosto u jednom momentu sam se postidio, kada sam vidio modele sa ove revije, koje su dale takav duh i ton svemu ovome i još jednom im odajem priznanje kao i organizatorima“, istakao je on.

„Iskoristio sam priliku da obiđem Dom starih. Uslovi su izvanredni, ali treba proširiti kapacitete, jer na listi čekanja, koliko znam, ima puno naših građana i građanki. Država mora i ovdje napraviti napor da omogući još bolje uslove“, poručio je Popović.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com