REKONSTRUKCIJA: Hotel Mogren će imati pet zvjezdica - Volim Podgoricu

REKONSTRUKCIJA: Hotel Mogren će imati pet zvjezdica

Ministarstvo održivog razvoja dostavilo je budvanskom Sekretarijatu za urbanizam zahtjev Hotelske grupe “Budvanska rivijera“ za izdavanje urbanističko tehničkih uslova za rekonstrukciju i dogradnju hotela Mogren naspram Staroga grada.

Hotelska grupa sredinom septembra dostavila je zahtjev resornom ministartsvu, koje je prije nekoliko dana uputilo Opštini Budva na razmatranje, prenoseći joj u nadležnost odlučivanje.

Kako je Primorskim novinama rečeno rekonstrukcija će biti u postojećim gabaritima, a Hotelska grupa namjerava da Mogren, koji trenutno ima tri zvjezdice podigne na nivo od pet zvjezdica.

Inače, tokom prethodne decenije Hotelska grupa u rekonstrukciju hotela uložila preko 40 miliona eura, pa su gotovo svi njeni kapaciteti dostigli nivo od četiri i više zvjezdica.

Jedini hotel koji ima tri zvjezdicve ostao je Mogren, koji se ujedno nalazi na najatrktivnijoj lokaciji.

Hotelska grupa je proljetos započela obnovu Mogrena, kada je u u adaptiranje Gradske kafane, enterijerske radova na prostoru recepcije, lobija i atrijuma, uložila milion i po eura.

Potpunom rekonstrukcijom Mogrena, porasla bi i vrijendost ukupne kompanije, čija je vrijednost imovine procjenja je na 209 miliona eura.

Većinski vlasnik Budvanske rivijere sada je država (Vlada, Fond PIO i Zavod za zapošljavanje imaju oko 58 odsto akcija).

Primorske novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com