RTCG raspisuje konkurs za Eurosong - Volim Podgoricu

RTCG raspisuje konkurs za Eurosong

Radio-televizija Crne Gore će u narednih sedam dana raspisati konkurs za učešće Crne Gore na Eurosongu, saopšteno je na današnjoj sjednici Savjeta RTCG.

Iako je principijelno za učešće na Eurosongu, član Savjeta RTCG Milan Radović smatra da Crna Gora i RTCG treba da bojkotuju Eurosong ove godine jer se organizuje u Izraelu. On je tokom glasanja bio uzdržan, dok je ostalih pet članova Savjeta podržalo ovaj predlog.

“Crna Gora treba da bude dio inicijative koja traži bojkot ovog takmičenja zbog kršenja ljudskih prava Palestinaca u stilu aparthejda u Izraelu”, kazao je Radović.

Član Savjeta Mimo Drašković vjeruje da geopolitika ne treba da ograničava muziku i sport. Međutim, njegovo mišljenje je da bi ove godine trebalo pauzirati sa učešćem na Eurosongu zbog veoma loših rezultata u prethodne dvije godine.

Ivan Jovetić, predsjednik Savjeta, kaže da se ove godine učesnik Evrovizije mora pripremiti za nastup jer tamo ne predstavlja sebe već Crnu Goru i ne smije se ponoviti situacija od prošle godine, a osim izjave Radovanovića prošle godine posebno je sporan, po njemu, izostanak reakcije ove medijske kuće.

Pjesme mogu biti na nekom od jezika u službenoj upotrebi u Crnoj Gori, ili na engleskom.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com