Kriminalna organizacija planirala ubistvo, otmicu, razbojništva, šverc droge… - Volim Podgoricu

Kriminalna organizacija planirala ubistvo, otmicu, razbojništva, šverc droge…

Iz tužilaštva tvrde da je organizacija osnovana krajem septembra 2017. godine i da je na njenom čelu bio optuženi Janko Vukadinović (28) i još jedna i dalje nepoznata osoba.

Kriminalna organizacija odgovorna za smrt Miloša Šakovića i Radoja Jovanovića, planirala je izvršenje neodređenog broja krivičnih djela – ubistvo, otmicu, razbojništva, šverc droge…

To, između ostalog, piše u optužnici specijalnog tužioca Saše Čađenovića protiv 19 osoba, o čijem potvrđivanju će sjutra raspravljati na ročištu u podgoričkom Višem sudu.

Iz tužilaštva tvrde da je organizacija osnovana krajem septembra 2017. godine i da je na njenom čelu bio optuženi Janko Vukadinović (28) i još jedna i dalje nepoznata osoba.

Prema navodima iz tog akta, Marko Jovanović je 31. marta s umišljajem ubio Šakovića i Jovanovića i u tome mu je pomogao Janko Vukadinović.

“Na način što je Predrag Vukadinović, postupajući po uputstvima i nalozima organizatora kriminalne organizacije Vukadinović Janka, u cilju realizacije kriminalnog plana – 23. marta iznajmio putničko vozilo marke ‘citroen’… i isto predao bratu Janku Vukadinoviću koji je slijedeći kriminalni plan i znajući da će isto biti upotrijebljeno radi izvršenja krivičnog djela teško ubistvo, isto predao okrivljenom Marku Jovanoviću”, piše u optužnici.

Objašnjava se da su pratili Šakovića i utvrdili gdje se kreće.

“Da bi 31. marta, oko 11 časova, Jovanović realizujući zajedničku odluku sa Vukadinovićem i u skladu sa prethodno izvršenim praćanjem oštećenog Šakovića, došao do ugostiteljskog objekta ‘Forum’ u kome se nalazi oštećeni. Nakon toga vozilo je ostavio u blizni označenog lokala, a potom otišao pješke prema ‘Forumu’, noseći sa sobom ‘glok’ sa najmanje 10 komada municije. Po prethodnom dogovoru sa Jankom Vukadinovićem, Jovanovićić je došao u ugostitejski objekat ‘Forum’ gdje je ispalio više hitaca u pravcu Šakovića, pri čemu je pogodio Radivoja Jovanovića koji se nalazio u njegovoj neposrednoj blizini. Šaković je uspio da pobjegne iz ugostiteljskog objekta, pa je Jovanović trčeći za njim ispalio više hitaca. Kada ga je sustigao, u njega je ispalio više hitaca”, navodi se u dokumentu.

“Jovanović je vozilo ostavio u blizni lokala, a potom otišao pješke prema ‘Forumu’, noseći sa sobom ‘glok’ sa najmanje 10 komada municije. Po prethodnom dogovoru sa Jankom Vukadinovićem, Jovanović je došao u ugostiteljski objekat ‘Forum’ gdje je ispalio više hitaca u pravcu Šakovića, pri čemu je pogodio Radivoja Jovanovića koji se nalazio u njegovoj neposrednoj blizini. Šaković je uspio da pobjegne iz ugostiteljskog objekta, pa je Jovanović trčeći za njim ispalio više hitaca. Kada ga je sustigao, u njega je ispalio više hitaca”, navodi se u optužnici

Objašnjava se da je Jovanović potom pobjegao u pravcu Ulice Balšića, gdje je na zemljanom parkingu bacio kapu, torbicu i oružje i otišao na lokaciju prethodno dogovorenu sa Vukadinovićem.

“Gdje je Vukadinovićima predao vozilo ‘citroen’ iz kojeg je Janko… uklonio tragove o izvršenom krivičnom djelu – silikonsku masku i municiju, nakon čega je automobil zajedno sa bratom vratio rent-a car agenciji”, piše u optužnici.

Janko Vukadinović tereti se i da je od kraja prošle do marta ove godine, nabavljao, držao i penosio veću količinu oružja – četiri puške koje je držao u stanu, ručne bombe, plastičnog eksploziva…

“Svo oružje Janković je predao članovima kriminalne organizacije kako kod njega ne bi bilo pronađeno, jer je očekivao pretrese nakon dvostrukog ubistva u centru Podgorice”, navodi se u tekstu optužnice.

Tereti se i da je zajedno sa Arnelom Mandićem, Lazarom Raičevićem, Markom Rnkovićem, Aleksandrom Dropomkupovao i prodavao marihuanu…

Navodi se da je član iste kriminalne grupe i Dragoljub Ćetković (33) koji je, prema optužnici, 25. novembra 2017. godine nabavio ručnu bombu M57, a potom je aktivirao i bacio ispred kuće Safera Toskića u podgoričkom naselju Konik…

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com