Baća Radović kupio društvo Butterfly - Volim Podgoricu

Baća Radović kupio društvo Butterfly

Građevinska kompanija Zetagradnja, u vlasništvu biznismena Blagote Radovića, kupila je juče na Montenegroberzi za 125 hiljada eura društvo za upravljanje (DZU) Zatvorenim investicionim fondom Trend – Butterffly Finance.

Na taj način je Radović, koji je sa građevinskom firmom većinski vlasnik ZIF Trend, zaokružio je svoje vlasništvo oko ove finansijske institucije.

Do sada je formalni vlasnik DZU Butterffly Finance bio Italijan Đulio Fačineli Mazoleni Berluči. Pored Berlučija u Bordu direktora Butterffly Finance formalno su Jovica Franeta i Nikola Mirković.

Kompanija Zetagradnja, sa više povezanih lica stekla je krajem prošle godine oko 70 odsto dionica u ZIF Trend. Prethodno se više mjeseci na Montenegroberzi vodila prava borba za prevlast u tom fondu jer je bivši političar i biznismen Žarko Rakčević pokušavao da kupi sutomorski hotel Trend Korali kojim većinski gazduje fond.

Radović je na kraju, ipak, izašao kao pobjednik, ali je i Rakčević više nego dobro prošao u ovim transakcijama budući da je na kraju došlo do dogovora i on je isplaćen od Zetagradnje.

Zbog povećanja tražnje na berzi vrijednost fonda, tokom prošle godine, značajno je uvećana, a skoro 7000 akcionara – građana koji su stekli akcije Trenda tokom masovne vučerske privatizacije 2001. imali su priliku da ih prodaju po istim cijenama (oko devet centi) kao Rakčević.

Na Montenegroberzi se juče ukupno trgovalo za 176,88 hiljada eura uz rast oba berzanska indeksa. Najviše su porasle akcije CGES-a 6,67 odsto na 80 centi, Zetatransa 10 odsto na 59,52 centa i ulcinjske Solane “Bajo Sekulić” u stečaju čak 16,21 odsto na 1,74 eura.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com