PODGORICA: Inspektori tvde da je bomba virila ispod sjedišta - Volim Podgoricu

PODGORICA: Inspektori tvde da je bomba virila ispod sjedišta

Inspektori koji su pronašli bombu ispod sjedišta automobila Miloša Vidmara, juče su tvrdili da je on samoinicijativno dirao i pokušao da izvuče eksplozivnu napravu te večeri.

Tako je nastavljeno suđenje Vidmaru, optuženom da je izradio i držao bombu koja je pronađena u njegovim kolima.

Inspektori Srđan Korać i Vukašin Leković ispričali su da su te večeri zapazili nepropisno parkirano vozilo u Zagoriču i da su vidjeli da je na mjestu vozača Vidmar.

Oni su dodali da su najprije mislili da je u pitanju neka droga, kada su vidjeli predmet ispod sjedišta.

“Vidio sam neki crni predmet veličine sveske, oblijepljen izolir trakom. Pitao sam ga šta je to, a on je samoinicijativno krenuo da izvuče predmet, rekao sam mu da se odmakne i kada sam osvijetlio pomislio sam da je eksplozivna naprava, jer sam vidio žicu”, rekao je Korać.

Dodao je da nema saznanja da se Vidmar i Nikola Vujotićdruže i da mu nije poznato ni da li je Vujotić u nekom sukobu sa Šakovićima.

Na pitanje tužiteljke, inspektor je rekao da je bomba bila lako uočljiva i da bi je svako mogao vidjeti kada bi prišao sa strane vozača.

“Virila je 3 – 4 centimetra, nije bilo skroz ispod sica”, rekao je Korać.

Leković je dodao da ne zna da li je Vidmar bezbjednosno interesantno lice, ali da zna da je označen kao neko ko se druži sa Šakovićima, koji jesu bezbjednosno interesantni.

“Kod Vidmara je nađen telefon blekberi, a znamo da ti telefoni ne ostvaruju obične, već kriptovane komunikacije koje se ne mogu pratiti”, istakao je Leković.

Njihov kolega Mileta Mihajlović, koji je rukovodilac grupe za antiterorističke preglede, odgovarajući na pitanja odbrane, naveo je da se radilo o improvizivanoj eksplozivnoj napravi koja se daljinski aktivira i objasnio da se mogla aktivirati na razne načine, uključujući i mobilni telefon.

Vidmar je ranije u odbrani negirao krivicu i istakao da je bomba vjerovatno bila namijenjena nekome sa kim se on druži.

Iako je policija tada tvrdila da je hapšenjem Vidmara i Miloša Radovića spriječen nastavak rata zaraćenih klanova i nečija likvidacija, Vidmar je optužen za nedozvoljeno držanje oružja, a Radović je dobio status svjedoka.

Postupak za nedozvoljeno držanje oružja je pokrenut i protiv Nikole Vujotića, ali je sudija Rade Ćetković razdvojio postupak jer je u bjekstvu.

Vidmar mogao ostaviti DNK trag dodirivanjem bombe

Vještak hemijske struke Nikola Božović je juče pojasnio da je Vidmar mogao ostaviti DNK trag i dodirivanjem bombe prilikom pretresa.

“Prenos eksplozivne materije mogao se ostvariti sa površine eksplozivne naprave dodirivanjem iste, iako se nalazi unutra. Obmotavanjem izolir trake eksploziv se prenosi i na traku”, rekao je vještak.

I Vujotićev DNK trag je nađen na bombi.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com