UDARIO JE NAJMANJE 26 PUTA: Stanović bio svjestan da može ubiti Anastasiju - Volim Podgoricu

UDARIO JE NAJMANJE 26 PUTA: Stanović bio svjestan da može ubiti Anastasiju

Tivćanin Arsenije Stanović je najmanje 26 puta udario državljanku Ukrajine Anastasiju Lašmanovu, koja je od težine povreda preminula na licu mjesta. Detalji zločina iznijeti su u optužnici Višeg državnog tužilaštva, koju je potvrdio Viši sud u Podgorici, a čiji djelovi su objavljeni na sajtu tužlaštva.

Stanović se tereti da je Ukrajinku ubio 11. maja, u njenom iznajmljenom stanu u kotorskom mjestu Dobrota, u jutarnjim časovima. Kako navode iz tužilaštva, krivično djelo počinio je sa umišljajem, pri čemu je bio svjestan svog djela, čije izvršenje je htio. U optužnici je navedeno da je Stanović u pomenutom stanu napao Lašmanovu, zadajući joj 16 udaraca oštricom i šiljkom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predjelu tijela i najmanje 10 udaraca tupinom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predjelu glave i tijela.

“Od ovih udaraca ona je trpjela fizičke bolove i strah jakog intenziteta, a okrivljeni je bio svjestan da oštećenoj nanosi teške tjelesne povrede koje su praćene teškim bolovima i patnjama, da bi potom nastavio da muči oštećenu, svjestan da nastavljanjem mučenja može prouzrokovati smrt oštećene, pa je to i htio, tako što je tupo-tvrdim predmetom udario više puta u predjelu glave, nanijevšijoj naročito tešku tjelesnu povredu u vidu rana prskotina u lijevom zaušnom predjelu i u lijevom tjemeno potiljačnom predjelu i po obodu navedenih rana prskotina više rana u čijem su prostoru prelomljene kosti lobanje i razoreno, krvlju prožeto tkivo velikog mozga, zbrisane građe, kojom prilikom je nastupila smrt kod oštećene, usljed razorenja po život važnih moždanih centara, zbog preloma kostiju lobanje”, piše u optužnici.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com