OVO JE PRAVI RAZLOG TUČE NAVIJAČA NA UTAKMICI IZMEĐU CRNE GORE I SRBIJE - Volim Podgoricu

OVO JE PRAVI RAZLOG TUČE NAVIJAČA NA UTAKMICI IZMEĐU CRNE GORE I SRBIJE

Meč Crne Gore i Srbije u Podgorici donio je sukob na tribini među Crnogorcima, a jedan od razloga bila je grupa navijača iz Nikšića, koja je imala zastavu “Nema predaje – Kosovo je Srbija”.  Došlo je do sukoba na tribini neposredno pruhe meča “Pod Goricom”, a to je došlo i do UEFA, posle prijave od strane nekoga iz tabora Crne Gore, a epilog može da bude opasan za srpske klubove na nastupima u Evropi.

Naime, UEFA je posle anonimne prijave iz Crne Gore posle ovog meča analizirala čitav događaj i zastavu je stavila na crnu listu, saznaje Telegraf.

Zbog toga će ubuduće UEFA svako njeno isticanje razmatrati kao “rasizam”, što Evropska kuća fudbala široko određuje kada je u pitanju kažnjavanje klubova zbog navijačkih phesama i transparenata, što su često u prošlosti na svojoj koži oshetili Crvena zvezda i Partizan.

Zastava gdhe je mapa Kosova i Metohije u bojama srpske zastave, uz pečat na kome piše “Nema predaje”, redovno je istaknuta u centru Sjevera na utakmicama Zvezde, kao i na Jugu kada igra Partizan.

Nema sumnje da Delije i Grobari neće tek tako da se pomire sa činjenicom da takvu zastavu više neće moći da ističu, pa su Zvezda i Partizan u potencijalno opasnoj situaciji od novih kazni UEFA ukoliko je ponovo bude na tribini.

Navijači Crne Gore koji su se oglasili posle tuče u Podgorici rekli su da tuča nije ispala zbog zastave Kosovo je Srbija, niti da je oduzeta od strane njih navijačima iz Nikšića, grupi “Anagostum”, već da je sve izazvano što je dio te grupe dizao tri prsta i vikao “Mi smo Srbi”.

Ipak, nekome iz tabora Crne Gore, ko može da bude iz svih mogućih struktura, prijavio je zastavu Evropskoj kući fudbala, pa je UEFA odlučila da ona više ne bude poželjna na stadionima koji se igraju pod njenim okriljem, a to znači na svim utakmicama u Evropi srpskih klubova, kao i reprezentativnim mečevima.

Podsjetimo i da je nedevno UEFA rigorozno kaznila Rumune zbog toga što su njihovi navijači skandirali Kosovo je Srbija na meču protiv Orlova u Bukureštu, pa je ovo samo nastavak u želji UEFA da na njenim mečevima ne budu isticane nikakve parole koje između Kosova i Srbije stavljaju znak jednakosti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com