ZA OVE OBIČAJE SU ZNALE SVE NEUDATE DJEVOJKE: Evo kako da znate ko vam je SUĐEN! - Volim Podgoricu

ZA OVE OBIČAJE SU ZNALE SVE NEUDATE DJEVOJKE: Evo kako da znate ko vam je SUĐEN!

Ovo su tri običaja za koja su nekada sve neudate djevojke znale, a kažu da provjereno “rade”

Među  djevojkama nekada je bilo ustaljeno vjerovanje da djevojačka srodna duša traži mušku srodnu dušu ili čeka da je ona sama pronađe. Kako bi otkrile ime suđenog i skratile neizvjesnost i iščekivanje, pomoću raznih običaja, rituala i vjerovanja nalazile su ljubav svog života.

Ovo su tri običaja za koja su nekada sve neudate djevojke znale! Ovi običaji danas su se održali samo u rijetkim ruralnim sredinama.

Ako ste zaljubljeni u nekoga i želite da saznate da li ćete ostatak života provesti sa tom osobom, vjeruje se da vam u tom otkriću može pomoći zlatni prsten.

Uzmite dlaku iz svoje kose i na nju okačite zlatni prsten, pa stavite dlaku i prsten iznad čaše vode. Vjeruje se da ako prsten udari tri puta u čašu da će muškarac koga ste zamislili postati vaš suprug.

Prema narodnom vjerovanju važi mišljenje da pomoću jednog jajeta možete otkriti ime vašeg životnog partnera. Skuva se jaje i isječe bjelance na polovinu, a žumance mora da ostane cijelo. Žumance se potom uvalja u so i spoji sa bjelancetom. Djevojka mora da pojede cijelo jaje, nakon čega odlazi na spavanje, a vjeruje se da će joj tada voljeni doći u san.

Foto: Tanjug/AP

Ali, jedan od najpoznatijih običaja za otkrivanje vječne ljubavi jeste ritual sa lopticama od tijesta za Bogojavljenje.

Tijesto za ove loptice se pravi isključivo od vode i brašna. Od tijesta se naprave četiri loptice, pa se u tri stavi papirić sa imenima simpatija, a četvrta ostaviti prazna.

Loptice se stave u ključalu vodu i koja prva izbije na površinu, na njenom papiriću je napisano ime životne ljubavi koja je djevojci suđena. Ako je na površinu izašla prvo prazna loptica onda djevojka još uvek nije upoznala svoju srodnu dušu.

(Telegraf.rs)

 

2 komentara

  1. I am often to blogging and i genuinely appreciate your articles. The content has truly peaks my interest. I am going to bookmark your website and keep checking for first time info.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com