ZORICA JE PRAVI HEROJ NOVOGA: Oktobarsku nagradu “proslavila” donacijom – 1.800 eura odmah podijelila siromašnim porodicama - Volim Podgoricu

ZORICA JE PRAVI HEROJ NOVOGA: Oktobarsku nagradu “proslavila” donacijom – 1.800 eura odmah podijelila siromašnim porodicama

Svečanu sjednicu SO Herceg Novi obilježila je dodjela Oktobarskih nagrada Oliveri Doklestić, za zaštitu i promovisanje kulturne ostavštine grada i Zorici Drakulić Vidaković za humanitarni rad, te Povelje glumici Tanji Bošković. Obrazložnja prvi put jednoglasne Odluke žirija pročitao je predsjednik, Nenad Sekulić.

Vidno uzbuđena i nenaviknuta na govore, humanitarka Zorica Drakulić Vidaković istakla je da je za sve akcije koje je organizovala najveće priznanje bio osmjeh onih koji su dobili pomoć:

“Ova Oktobarska nagrada pripada svima vama, jer da nije bilo vas i vaše podrške u svim akcijama koje su realizovane ni ja danas ne bih bila ovdje”, poručila je dobitnica najvećeg opštinskog priznanja.

Da li od treme, da li od skromnosti Zorica je propustila na bini da kaže da je odmah novčani dio nagrade dodijelila onima kojima je to prijeko potrebno:

“Zvali su me iz Opštine još u petak da mi uplate 1800 eura na žiro račun, a ja sam odlučila da to podijelim na 8 porodica, kojima je neophodno za stanarinu, ogrijev, odjeću, obuću, lijekove”, kazala je Zorica, nakon Skupštine.

Inače, Povelju Herceg Novog i status počasnog građanina iako je dobila, na svečanosti nije uručena Tanji Bošković. Ona nije uspjela zbog lošeg vremena da stigne ovoga puta u, kako kaže, njenu drugu kuću, Herceg Novi.

Na svečanoj Skupštini je prvi put ove godine za Praznik grada uručeno i priznanje najboljoj studentkinji Ivani Banićević, koja pohađa magistarske studije hemijske tehnologije – ekološkog usmjerenja na Metalurško-tehnološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Radoo Jadran

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com