Kralj se vratio na tron: Novak je ponovo prvi igrač na svijetu! - Volim Podgoricu

Kralj se vratio na tron: Novak je ponovo prvi igrač na svijetu!

Novak Đoković je opet vladar svjetskog tenisa! Mnogi nisu vjerovali prije šest mjeseci kada je bio 22. na svijetu da uopšte može da dođe do najboljih 10, ili da osvoji neki Gren Slem, ali je njegov odgovor bio brutalan.

Osvojio je dva Gren Slema Vimbldon i US open, kao i Masters u Šangaju, a sada je ponovo prvi igrač svijeta. Trebalo je u Parizu da prestigne Nadala bar jedno kolo ili da ga osvoji, ali je Španac odustao i otvorio Noletu put do prvog mjesta.

Ovo je četvrti put da se srpski teniser vraća na prvo mjesto-

Novak je prvi put bio na čelu ATP liste od 4. jula 2011,. do 8. jula 2012. godine, pa onda od 5. novembra 2012. do 6. oktobra 2013. godine. Zatim je pauzirao na drugom mjestu, da bi se treći put na tron vratio jula 2014. godine i vladao je do 6. novembra 2016. godine.

Majstore, zaslužio si: Detalj sa jednog meča Nadala i Đokovića Foto: AP/Tanjug

Naravno, ovo će tek zvanično biti od ponedeljka kada ATP lista bude ažurirala svoje spiskove, ali nezvanično Đoković je na prvom mjestu, jer mu je bilo dovoljno da na Mastersu u Parizu ode jedno kolo dalje od Nadala.

Zato se čekao sa zebnjom meč španskog tenisera protiv zemljaka Fernanda Verdaska koji je trebalo da bude u srijedu, jer je Nole već prošao prvo kolo, ali je Nadal odustao i tako bez “borbe” predao krunu.

Novak je do sada 223 nedelje proveo na prvom mjestu i tu se nalazi na 5. mjestu liste iza Džimija Konorsa koji je 4. sa 268. Prvi je Rodžer Federer sa 310 nedelja, pa sledi Pit Sampras sa 286, pa Ivan Lendl sa 270 nedelja, ali nema sumnje da će ih Novak dostići.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com